DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Tønder og Bov, senior licens slutter sæsonen

Tønder og Bov, senior licens slutter sæsonen

Af licens træner Christian Berg-Larsen
Licens sæsonen sluttede forrige weekend på Sjælland, mens der var endnu en afdeling tilbage i Jylland. En lille flok licens ryttere i klaserne A – B og C + H50 havde valgt at tage turen til Sønderjylland for lige at få de sidste to ræs før vinterpausen.

I Tønder blev det er vindblæst omgang og alle felter blev fuldstændig spredt. Udover det fik man fornøjelsen af brosten i Møgeltønder.

Dette lyder lidt negativt lige når man hører det, men det er virkelig et af årets fedeste løb, der er virkelig mange momenter hvor det bliver hårdt og løbet kan virke afgjort flere gange men blive åbnet igen og igen.

Desværre blev det ikke til de store resultater for Amager Cykle Ring i Tønder i denne omgang. Værd at nævne er dog Henrik Frederiksen og Anton rammer det afgørende huk i B klassen, men førstnævnte punkterer og sidstnævnte udgik med ubehag.

I A klassen skal Alexander Bojsen også have et klap på skulderen for at sidde med og arbejde i A feltet hele dagen, et større udbrud med “de rigtige hold og ryttere fra de store hold” kom afsted også man overladt lidt meget til sig selv om nyoprykker og klubrytter. Synes dog alligevel det var flot. Stefan Djurhuus prøvede at vinde løbet ved at stikke fra udbruddet efter brostenstykket, men blev ædt af et 4 mand stort Riwal som fangede Stefan med under 1000 meter til stregen og døde med skoene på.

I Bov løbet dagen efter var der lagt op til revanche, vi kan som klub ikke prale af alt for meget store resultater i Jylland i år, men i dag skulle det være.

I A klassen kom Bojsen igen flot med feltet hjem og fik gode betalt flere lærepenge af og sluttede en fornem sæson flot af.

Anton to'er i B-klassen i Bov

Anton to’er i B-klassen i Bov

I B klassen var feltet samlet efter 3 omgange, men så vågnede formstærke Anton, feltet blev delt i omkring 5 lige store grupper, med Anton med i den forreste, Henrik med i gruppe nummer og og undertegnede i gruppe 3. Gruppe 4 og 5 kom så langt bagud at de udgik ved start/mål runden efter, så det var i disse grupper løbet skulle afgøres. Desværre for undertegnede smeltede de to grupper foran sammen hvilket så var godt for Henrik og Anton og det var her løbets vinder skulle findes. På sidste runde kommer Anton fri igen og kommer med 5 mand til stregen. Det blev til en flot 2. plads i en spurt mod CK Aarhus som havde to mand i gruppen. Kæmpe tillykke med podiet Anton! Virkelig flot afslutning på sæsonen.

I C Klassen var Kahsay desværre uheldig og fik defekt mens Anders kom med feltet ind. Løbet blev afgjort da et 6 mands stort udbrud “fik lov” til at køre hjem.

Torsten kom ligeledes med feltet hjem i H50 og fik den sure “første mand til ingenting” plads som nummer 16 ud af 53 startende. Alligevel flot af vores træner!

Nu er det tid til en pause fra løb og tænke på noget andet.

Mattias 2.’er og 4’er i Herre junior

Mattias Skjelmose Jensen - foto: Dan Reinhardt

Mattias Skjelmose Jensen – foto: Dan Reinhardt

Mattias Skjelmose Jensen, som er rykket op i U19 her de sidste løb, kvitterede med en 2. plads i Tønder skriver:

“De sidste to løb på landevejen er nu blevet kørt. De var henholdsvis Tønder med en længde på 110 km og og bov med sine 138 km, begge løb var en del af den danske juniorcup som er den mest prestige fyldte løbs serie for u19 ryttere i danmark.

Lørdag kommer hjem med en anden ryttere som klart slog mig i spurten efter han havde været motor i udbruddet vi lå i så ender derfor som to’er.

Søndag kommer jeg hjem i en 7 mands gruppe hvor jeg bliver 4’er.

Jeg kan nu se tilbage på en sæson hvor jeg indkørte 118 point i alt i u17 og u19, syv sejre, en international, en ladsholdsudtagelse og en sølvmedalje ved DM i enkeltstart.

Samtidig har det også været min første sæson med Søren Lilholt som træner, et valg jeg tog tilbage i februar og jeg ikke har fortrudt et øjeblik siden.
Søren har en kæmpe andel af denne sæson. Med hans taktiske snilde og seriøse træning.”

Tusnelda i Dame Junior

Tusnelda vinder lørdag i Tønder Dame junior (eneste deltager) og søndag bliver hun nr. 2 i Bov

Rikke Bak Dalgaard – som først startede, som cykelrytter sidste sæson, efter sommerferien – gennemførte begge løb på en 9. plads i Dame A feltet, som var domineret af Team BMS og udlændinge.