DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940

Ny licensrytter

Har du lyst til at køre cykelløb, så skal du begynde i licens. Vi har et stærkt sammenhold i klubben, hvor vi træner og kører løb sammen.

Vi har spurgt to af vores nye ryttere om deres oplevelser og erfaringer med at køre licens.

Sandra Ebbesen

Sandra – Foto: Jesper Skovbølle

Hvorfor startede du til licenstræning?
For at få noget mere afvekslende træning end til motionstræning og for at få mere specifik løbstræning inden jeg planlægger at køre licensløb næste år.

Hvordan har det været at begynde i ACR-Licens?
En rigtig god oplevelse. Jeg kendte allerede en del fra mine 4 år i ACR-motion, men generelt har folk været utrolig imødekommende og taget godt imod mig.

Hvad har været det bedste indtil nu?
En ting har selvfølgelig været god træning, men tror faktisk jeg vil sige at det har været det sociale – det at være blevet taget så godt imod.

Hvad har været svært i begyndelsen?
At tro på, at man er stærk nok og godt kan køre med, uden at blive savet midt over.

Har du et godt råd til nye ryttere?
Jeg har været glad for min opstart i motion, hvor jeg har haft mulighed for at få godt styr på teknikken, da det er rigtig vigtigt at have dette, når man kommer op og køre stærkt. Derefter er det bare med at have troen på sig selv og kaste sig ud i det.


Frederik Kirstein Pedersen

Frederik – Foto: Christian Koerner

Hvorfor startede du til licenstræning?
Jeg ville gerne prøve kræfter med licenscykling, da jeg efterhånden havde leget med tanken et par år. Til forskel fra motionscykling, som jeg har dyrket på egen hånd, så vidste jeg, at jeg med licenscykling ville gå ind i et super konkurrence-minded miljø, hvor der bliver kørt race under kontrollerede forhold. Og så kan vi ikke komme udenom, at jeg er et kæmpe konkurencemenneske, der elsker at teste mig selv mod andre ligesindede.

Hvordan har det været at begynde i ACR-Licens?
Siden jeg meldte mig ind i ACR i december måned, har jeg fået en super god modtagelse i alle sammenhæng. Primo januar var det svært at gennemføre fællestræningerne udenfor pga Covid-19, men jeg syntes at der blev sammensat et super program på Zwift af trænerteamet, hvilket betød at vi alligevel kunne holde formen ved lige og styrke sammenholdet. Efterfølgende i de udendørs træninger er det bare blevet endnu bedre!

Hvad har været det bedste indtil nu?
Det bedste indtil nu for mig på træningsfronten har været de to træningslejre, som jeg har deltaget i, og hvor jeg virkelig føler at jeg har udviklet mit cykelløb og form. Jeg ved hvor meget planlægning og koordination det kræver at få gennemført sådan en træningslejr, og derfor skal der lyde en stor ros til teamet bag. Ud over det, så har det bare været utrolig fedt at køre licenscykelløb, og jeg glæder mig til mange flere oplevelser med ACR

Hvad har været svært i begyndelsen?
Man kan ikke komme udenom, at det kræver en lille tilvænningsperiode at lære at sidde rigtigt i større grupper, så det har jeg lige skulle vænne mig til, ligesom det også kræver enorm meget energi og koncentration i begyndelsen. Dette gør sig endnu mere gældende til cykelløb, hvor man virkelig kan se hvem der har erfaringen, og hvem der er de nye ryttere.

Har du et godt råd til nye ryttere?
Et godt råd til nye ryttere er: Hiv dig selv op af sofaen og kom afsted til en fællestræning, du vil helt sikkert ikke fortryde det! Jeg tror, at mange er af den opfattelse, at licenscykling er voldsomt hårdt og det næsten kan virke skræmmende at skulle deltage i en fællestræning, men sådan er virkeligheden slet slet ikke. Det er altid alle mand med ud og hjem, der bliver hygget meget mellem intervallerne og der bliver taget godt hånd om de nye ryttere. Trænerteamet sørger hele tiden for en struktureret og varieret træningsplan, som kan følges.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller vil høre mere om licens.  

Klubbens Dame A ryttere i den nye 2022 klubtrøje