DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > DM i linjeløb Damer og U19

DM i linjeløb Damer og U19

DM 2016 Amalie Dideriksen sølv - foto: Dan Reinhardt

DM 2016 Amalie Dideriksen sølv – foto: Dan Reinhardt

Elite Damer – lørdag eftermiddag:

DM i linjeløb blev endnu en gang afviklet i solbeskinnede varme Vordingborg. Rammerne var perfekte og en der var fantastisk stemning i Vordingborg.

Omkring 30 damer stillede til start, i varmen og 17 gennemførte. Der blev kørt et flot cykelløb af rytterne, der alle viste vilje til sejr.

Det blev kun 16 årige Emma Norsgaard Jørgensen, Team Rytger, der sluttede med sejren og som nu kan iklæde sig den prestigefyldte Danmarks tricot og køre med denne på det næste år.
Tidligere to års vinder Amalie Dideriksen endte med sølvet, og Betina Cramer gentog sidste års bronze.

Amalie havde på forhånd svære odds for at forsvare sit DM, hun havde ikke mange allierede i feltet og skulle alene, som forsvarende mester, kæmpe mod hold som f.eks BMS Birn, som havde 10 damer til start. Sidste år havde Amalie stor glæde af b.la Michelle Lauge Quaade fra Amager Cykle Ring (som i år ikke er med p.g.a eksamen). Amalie er ikke typen der kommer med undskyldninger og hun kæmper også med alt hvad hun har – så på trods af sit fokus på det kommende OL og restitutionen ovenpå Womens Tour, så klarede hun det rigtig flot, selvom hun måtte kæmpe meget alene.

Fra Amager Cykle Ring deltog endvidere Nanna Warming (U19 pige) og Rikke Bak Dalgaaard.

Rikke gjorde på trods af sin manglende rutine, en en flot figur. Vi elsker som tilskuere, angrebsivrige ryttere, som kæmper med alt hvad de har. Rikke startede sidste sommer med at køre cykelløb og har i år kæmpet sig op i Dame A-klassen. Hun går uimponeret til sagen og var undervejs i udbrud med b.la stærke Camilla Møllebro og Trine Schmidt.

Rikke skriver på Facebook: I dag har jeg kørt mit første DM i linjeløb og på trods af en ikke specielt god placering, så har jeg kørt mit bedste løb til dato. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ikke er glad for at ligge i feltet og jeg var da også nervøs, da starten gik. Men jeg forsøgte at ryste det af mig og det lykkedes, så jeg fik kørt et super cykelløb! Jeg lå både bagerst, midt i og foran, røg i grøften, kørte en anden i grøften og endte endda i et udbrud som varede i omkring 30 km. Få kilometer før mål ryger jeg dog af feltet, fordi der bliver hul længere fremme. Men jeg er meget tilfreds med min præstation. For nogen gjaldt det DM-trøjen, for mig gjaldt det om at lære og blive en bedre rytter. Og så er der jo heldigvis et nyt DM næste år😉

U19 Herrer – lørdag formiddag:

Løbet var præget af meget regnvejr og kun 66 af de 137 tilmeldte ryttere gennemførte. Med Amagerryttere og ryttere fra juniortemaet var der i alt 12 tilmeldte i U19 klassen. Bedste rytter fra temaet blev ikke overraskende Kristian Siig Hessel, noget mere overraskende var det, at Mattias som U17 rytter klarede den lange distance, så godt. Søren Bidstrup havde en uheldig punktering inden finalen og nåede ikke at få kontakt til feltet igen. Godt at se Søren i aktion igen, efter en længere skadepause.

Mattias Skjelmose Jensen.skriver på Facebook: Helt og aldeles godkendt dag.
Ligger ud med to punkteringer på de første 20 km. Efter godt og vel halvanden omgangs jagt når jeg bagenden af feltet og for herfra kæmpet mig op til fronten.
I finalen for jeg placeret mig godt og kan derfor køre en på en fornem 15. Plads blandt de stærke u19 ryttere.

Alt i alt en god dm uge med en 21. Og 15. plads.

Det blev en flot sejr til Frederik Rodenberg Madsen, som også er udtaget til OL og deltager på 4.000 m holdet