DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Dagens høst – 9 DM trøjer til klubben

Dagens høst – 9 DM trøjer til klubben

Amalie ser ud til, at havde styr på konkurrenterne - foto: Jesper Skovbølle

Amalie ser ud til, at havde styr på konkurrenterne, Amalie Winther Olsen, Trine Schmidt og Anika Rasmussen – foto: Jesper Skovbølle

Lørdag den 19. november var der DM stævne på cykelbanen i Odense. På programmet var DM i omnium for elite damer og herrer, samt DM i 3.000 holdforfølgelsesløb for U13 – U17 klasserne. Her i landet har vi to indendørs cykelbaner, hvilket også er grundlaget for Danmarks flotte indsats og høst af OL, VM og EM medaljer. Det var mit første besøg på banen i Odense, som populært kaldes “igloen” da den ikke kan varmes op, som øvrige haller (tag og sider er et kraftigt sejldugmateriale) .

De 9 DM trøjer dækker over fire titler, tre på vindende 3.000 m hold og elite damernes omnium.

Holdløbene:

Her stillede vores U16 piger op, som rent Amagerhold og U13 drengene stillede op som Sjælland, med 3 fra Amager forstærket med Noah fra Hillerød. Derudover var Poul på Sjællands hold i U15 klassen. Det gik rigtig godt, da samtlige af klubbens repræsentanter kunne iklæde sig DM trøjer efter løbet.

_dsc0406

U16 pigerne under skift i tidskørslen – foto: Jesper Skovbølle

U16 pigerne kunne nøjes med med den indledende tidskørsel og kunne herefter kåres til Danmarks Mestre. For øverigt vandt de 4 pigerne også DM i holdkørsel på landevej i juni måned (Trille, Nadja og Laura i U16 og Solbjørk i U13 klassen).

DM i 3000 meter holdforfølgelsesløb 2016 - foto: Jesper Skovbølle

DM i 3000 meter holdforfølgelsesløb 2016 (Nadja, Laura, Trille og Solbjørk) – foto: Jesper Skovbølle

U13 holdet starter med Conrad, som lead out - foto: jesper Skovbølle

U13 holdet starter med Conrad, som lead out – foto: jesper Skovbølle

U13 drengene, kørte finale direkte, da der kun var to tilmeldte hold Sjælland og Jylland/Fyn og de indhentede sikkert konkurrenterne.

U13 holdet - foto: Jesper Skovbølle

U13 holdet (Jakob Falk Paarup, Noah Nielsen, Conrad Haugsted og Peter Kring Laursen) – foto: Jesper Skovbølle

U15 drengene – her var Poul Holten Andersen på Sjælland 2. holdet, som efter indledende tidskørsel var i guldfinalen og slog Jysk/Fynsk hold.

U15 holdet - foto: Jesper Skovbølle

U15 DM holdet Sjælland, William Lowth, Poul Holten Andersen Amager Cykle Ring, Carl-frederik Bevort og Nis Fuglsang – foto: Jesper Skovbølle

Omnium:

Sidste år deltog Amalie ikke i denne disciplin, da hun var med landsholdet til World Cup og forberedelse til VM og OL – alligevel var det en Amagerrytter der vandt, nemlig Michelle Lauge Quaade. I år har Michelle fuld gang i sine studier til dyrlæge og har droslet ned  med træningen og stillede derfor ikke op. Men der var to andre Amagerryttere med i kampen om DM, nemlig Tusnelda Svanholmer og Rikke Bak Dalgaard. Tusnelda er i 2016 “kun” U16 pige, men på banen kører man i næste sæsons klasser og dermed er Tusnelda U19 rytter og kan stille op hos elite damerne. Rikke er til trods for hun er Dame A rytter på landevejen, ikke så rutineret banerytter (hun startede sidste efterår på banen) – det var Rikke’s første start udenfor hjemmebanen i Ballerup og Rikke var fra morgenstunden ikke på toppen:

Rikke Bak Dalgaard i omnium - foto: Jesper Skovbølle

Rikke Bak Dalgaard i omnium med to gange Amalie (Dideriksen og Winther Olsen)- foto: Jesper Skovbølle

Rikke skriver: “I lørdags var der nemlig DM i Omnium og jeg som ikke har kørt et banestævne siden januar 2016 følte mig ikke lige som den oplagte kandidat. Omvendt vidste jeg, at der ikke var mange damer, der ville stille til start (selvom de sagtens kan), så med dette og min kamp for at få flere damer til at køre cykelløb in mente samt et mindre puf i den rigtige retning, fik jeg tilmeldt mig og så fulgte en masse tanker for, men mest imod.” læs resten af Rikke’s indlæg her på hendes blog her: http://rbdalgaard.bloggersdelight.dk/2016/11/21/190/

Tusnelda Svanholmer - foto: Jesper Skovbølle

Tusnelda Svanholmer i omnium – foto: Jesper Skovbølle

Det er første gang at DM blev kørt efter de nye UCI regler, hvor omnium er kortet ned fra 6 til 4 discipliner. De 3 tidskørsler er fjernet og der er tilføjet endnu en samlet start tempoløb (spurt i hver omgang). En ændring som gør omnium mere publikumsvenlig og konkurrencen afgøres fremover på en dag og i samletstarter – en ændring som  Amalie slet ikke er ked af, da flyvende omgang og 500m på tid, er to discipliner, som Amalie blev sidst i ved OL, dermed udgår.

Det gik rigtig godt for Amalie Dideriksen, som vandt alle fire løb, scratch, tempoløb, udskilning og Amalie havde maksimumpoint inden finalen i pointløb, dog skarpt forfulgt af genopstandne Trine Schmidt, som kun var få point efter. Rikke lå inden pointløbet på den ucharmerende sidsteplads, dog kun 2 point fra 7. pladsen.  Pointløbet er en af Amalie’s bedste discipliner, som vi begejstret så ved OL i Rio og her ved DM gjorde hun det ikke dårligere, Amalie startede sikkert i finalen med at sikre sig point i de første spurter; men hun gjorde løbet hårdt ved herefter at tage to omgange på feltet og til sidst var luften gået ud af de andre piger og Amalie kunne køre over stregen alene, med armene i vejret (havde løbet været et par omgange mere, havde hun hentet feltet endnu en gang). Tusnelda havde et tilfredsstillende debut og endte på 6. pladsen; medens Rikke endte som nr. 8.

_dsc0774

Amalie Dideriksen, flankeret af nr. 2 Trine Schmidt og nr. 3 Amalie Winther Olsen – foto: Jesper Skovbølle

I mændenes omnium var der er et stort felt og hård kamp om titlen, her deltog 4 olympiske bronze medaljetagere (4.000 meter holde), hvoraf to også lige er blevet EM vindere i andre discipliner. Der var ikke andet Amager islæt, end vores tidligere mangedobbelte DM vinder Hanne Malmberg’s søn Mattias Malmberg, deltog – Mattias vandt sidste weekend omnium DM i U19 klassen og endte på 11. plads hos de voksne – det var forøvrigt Hanne’s fødselsdag, som hun som en rigtig cykelmor tilbragte på banen i Odense.

Amalie med vinderen af mændenes omnium Frederik Rodenberg Madsen - foto: Jesper Skovbølle

Amalie med landsholdskammeraten og vinderen af mændenes omnium Frederik Rodenberg Madsen – foto: Jesper Skovbølle