DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Bane VM i Paris, Amalie udsat for destruktiv tysk kørsel

Bane VM i Paris, Amalie udsat for destruktiv tysk kørsel

VM på bane i Paris 2015 Amalie Dideriksen - foto: Jesper Skovbølle

VM på bane i Paris 2015 Amalie Dideriksen – foto: Jesper Skovbølle

image

VM på banen i Paris, Amalie og hendes “hæmoride” – Foto: Jesper Skovbølle

Opdateret mandag den 23. Februar 08:30

Amalie endte sit første senior VM på en flot 12. plads, det kunne have været et par pladser bedre, hvis ikke tyske Anna Knauer, kørte som en hæmoride på Amalie hele finalen i pointløbet. Inden da, var kørt de to discipliner som Ikke er Amalies farvoritter, 500 m på tid og flyvende omgang. Især i 500 m her endte Amalie på en næstsidsteplads. I flyvende omgang, kørte Amalie på den bedste tid hun har præsteret nogensinde i Europa, kun 0,150 sekund fra personlig rekord sat i Mexico’s tynde luft. Læse feltet.dk’s beretning

Efter første døgn ligger Amalie på en flot 5. Plads. Hun lagde flot ud i første disciplin scratch, med at blive nr. 2, efter hun sammen med et par andre tog en omgang på feltet. Næste disciplin 3.000 meter klarede hun en hæderlig 11. plads og som aftenens sidste punkt kl. 22:00, var der udskildningsløb. Det var tæt ved at gå galt, men det lykkedes med en flot 5. plads, hvilket også giver en samlet 5. plads, inden søndagens 3 sidste discipliner.

Opdateret onsdag kl. 18:04

4.000 meter holdet ikke blandt de 8 bedste tider og dermed ude af VM. Det kan undre lidt, at man næsten ensidigt satser på 4.000 holdet, når nu der er så mange andre discipliner ved VM. Der bliver kåret 19 verdensmestre, men Danmark er kun med i de 3 discipliner. Holdløb og omnium for mænd og kvinder. Landstræneren forklarer her baggrunden for dette: feltet.dk/nyheder/landstraener_forklarer_polemik_derfor_stiller_vi_ikke_op/

Optakt:

Onsdag den 18. februar 2015 starter årets VM på banen for eliten, med 4.000 holdløbet – i år har klubben et medlem, som deltager i disciplinen omnium. Det er selvfølgelig Amalie Dideriksen, som via sin deltagelse i vinterens World Cup’s har kvalificeret sig til VM og derigennem også forsøger at kvalificere sig til OL i Rio i 2016.

Amalie har lige haft sin debut som professionel på sit nye hold Boels-Dolmans i etapeløbet Tour of Qatar, hvor hendes hold havde stor succes, med 3 etapesejre, og den samlede sejr. Desværre styrtede Amalie på tredje etape og mistede dermed tid, og fik i tilgift lidt skrammer. Siden sin hjemkomst fra Qatar har Amalie været i træningslejr med banelandsholdet i Ballerup Super Arena og tirsdag gik turen så til VM banen i Paris.

Banen i Paris er det nye franske nationale cykelstadium og banen er indviet i 2014 – e