DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Danmarks bedste cykelpiger samlet på Amager

Danmarks bedste cykelpiger samlet på Amager

Danmarks bedste cykelpiger samlet på Amager

Af Morten Anderson

Den årlige pigecamp på Amager blev atter en bragende succes – ikke færre end 40 piger fra hele landet havde lagt vejen forbi Ungehuset i Norgesgade til en weekend i hyggens og cyklingens tegn. Amager Cykle Ring, der sammen med DCU stod bag arrangementet, hviler dog ikke på laurbærrene, men håber at tiltrække endnu flere cyklende piger fremover.

Dansk damecykling rider på en succesbølge – både resultatmæssigt og i forhold til antallet af cyklende piger og kvinder. Helt centralt i udviklingen står Amager Cykle Ring, der har fostret verdensmesteren Amalie Dideriksen, og som målrettet fokuserer på at tiltrække og fastholde piger i sporten.

Pigecamp 2016 - foto: Jesper Skovbølle

Alle deltagerne på Pigecamp november 2016 – foto: Jesper Skovbølle

Fællesskabet er en del af succesen

Amager Cykle Ring er overbevist om, at fællesskabet er afgørende for at fortsætte pigecyklingens positive udvikling, og derfor havde weekendens camp både fokus på det sportslige og det sociale. Ungehusets mange muligheder blev da også udnyttet til fulde med lege, zumba og lasergames i en hæsblæsende weekend.

Bag initiativet og udviklingen af det succesfulde koncept står Katja Paridon og Frank Reichel fra Amager Cykle Ring, der igen i år havde sørget for et tætpakket program – og opbakningen fra toppen af dansk cykelsport viser, at man ikke bare er positivt stemt, men ligefrem ser denne type tiltag som vigtige i udviklingen af talenter og af sporten generelt.

I provinsen har mange klubber kun få pigeryttere, og tidligere har pigerne på tværs af landsdele kun set hinanden til løb, hvilket har gjort det svært at holde på selv de største talenter. Derfor er pigecampen ikke kun en hyggeweekend med plads til kagespisning og sjov, men en del af indsatsen for skabe et levende cykelmiljø for pigerne i Danmark, der på sigt både giver større bredde og flere eliteryttere.

Cacao pause på Avedøre Holme - foto: Jesper Skovbølle

Cacao pause med kanelgifler på Avedøre Holme – foto: Jesper Skovbølle

Træning, sightseeing og fornemt besøg. 

Træningen på campen blev kombineret med sightseeing, hvor både Amalienborg Slotsplads og området ved Operaen blev brugt til teknikøvelser. De hårdere distance- og tempoøvelser var blandt andet henlagt Kalvebod Fælled, hvor både landstræneren og to professionelle ryttere fra Danmarks bedste damehold, BMS BIRN, kørte med. Også Amalie Dideriksen kiggede forbi iført sin regnbuefarvede verdensmestertrikot.

Interessen for damecyklingen er nærmest eksploderet i 2016, og senest er BMS BIRN blevet overtaget af Riis-Seier Projects. Alligevel havde Pernille Mathiesen og Camilla Møllebro sammen med sportdirektør Bo Handberg Madsen fundet tid i kalenderen til at fortælle om livet på et professionelt cykelhold – og de lagde ikke skjul på, at pigerne på campen er dansk kvindecyklings fremtid.

Den første weekend i februar byder på endnu en pigecamp – denne gang i Esbjerg – og vi opfordrer alle klubbens piger til at afsætte dagene til hygge, cykling og en fortsættelse af den imponerende udvikling, som dansk pige- og kvindecykling er inde i.

Tak til DCU, Ungehuset i Norgesgade, Ferring og GripGrab for at gøre arrangementet muligt og til en succes.

Pigecampen fik også besøg af Dame elite Verdensmesteren - foto: Jesper Skovbølle

Pigecampen fik også besøg af Dame elite Verdensmesteren – foto: Jesper Skovbølle

 

Pigecampens lederteam - foto: Jesper Skovbølle

Verdensmesteren Amalie med Pigecampens lederteam  – foto: Jesper Skovbølle

Leave a Reply