DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Børne “Tour de France” på Amager

Børne “Tour de France” på Amager

Tour de France kommer til Amager Fælled!

Tour de France kommer til Danmark i juli 2022, men allerede lørdag den 11. september tages der i København forskud på festlighederne, når alle børn og unge i alderen 3-15 år inviteres til at prøve kræfter med BørneTour. BørneTour er et begyndercykelløb pakket ind i de gule Tour de France-farver hvor alle kan være med, uanset niveau, og uanset om man ligger inde med en racercykel eller en gammel havelåge.  Der er 200 pladser og tilmeldingen skal ske på børnetour.dk.

BørneTour arrangeres af Amager Cykle Ring, Danmarks Cykle Union, Grand Départ Copenhagen Denmark, ASO, ŠKODA og Københavns kommune. BørneTour køres over hele landet i mere end 25 forskellige byer i både 2021 og 2022 frem mod Tour-starten.

Læs mere om ruten på Amager, klasser og tilmelding her: www.sportstiming.dk/event/9179

B&U Træner i Amager Cykle Ring, Anders Laursen, ser frem til at skyde BørneTour i gang på Amager Fælled: ”Vi glæder os meget til at vise vores dejlige sport frem for byens børn og unge, og så endda i de med de officielle Tour de France-farver i ryggen. Vi håber at rigtig mange har lyst til at møde op på Amager og stifte bekendtskab med et ”rigtigt cykelløb” i begyndervenlige og sikre rammer. Cykelsport er både sjovt og meget socialt og vi tror på at alle kan få en rigtig god og unik oplevelse med BørneTour. – Og uanset hvordan det går, så kommer man med sikkerhed hjem med en guldmedalje”, fortæller Anders Laursen.

Alle deltagere i BørneTour modtager nemlig en goodiebag og en medalje når løbet er gennemført, samt en invitation fra Amager Cykle Ring. ”Vi vil rigtig gerne vise vores cykelklub til byens børn og unge, så de kan se hvordan man går til cykling i en forening. Ud over at træne fysiske elementer gør vi også meget ud af sikkerhed, teknik og ikke mindst det sociale og at have det sjovt. Vi håber selvfølgelig at BørneTour-deltagerne bliver lidt nysgerrige og vil tage imod vores invitation”, fortæller Anders Laursen.

BørneTour er et arrangement der skal give flere børn blod på tanden for at starte til cykling, og det er ifølge Michael Ebeling, der sammen med ŠKODA Danmark sponsorerer løbene, et vigtigt budskab.

Vi er jo normalt med ved Tour de France på den helt store scene, men det er mindst lige så sjovt og vigtigt at give den næste generation af cykelryttere en god første oplevelse med sporten. Cykling er måske ikke helt så tilgængeligt som fodbold og håndbold blandt de unge, og her kan børnene få en fornemmelse for at sidde i sadlen, siger Michael Ebeling, direktør for ŠKODA i Danmark.

FAQ
  • Alle børn og unge i alderen 3-15 år, som ikke i forvejen har DCU konkurrencelicens, kan deltage.
  • Der køres i fire aldersklasser: 3-6 år – 7-9 år – 10-12 år – 13-15 år. Alder på dagen er afgørende for placering i aldersklasse
  • Alle kan være med – cykeltype og fart er underordnet
  • Løbene afvikles på en 0,5-3 km trafiksikker rundstrækning
  • Korte distancer – 15-20 min pr start
  • Deltagelse er på eget ansvar. Samaritter vil være til stede.
  • Husk cykelhjelm og luft i dækkene
  • Guldmedaljer til alle deltagere. 
  • Alle deltagere modtager invitation til opstartsforløb i den lokale cykelklub.
  • Begrænset deltagerantal på 200
  • Tilmelding på dagen er mulig hvis der er flere pladser. Kom senest 30 min før starttid
  • Det koster 50 kr at deltage. Kun tilmelding via børnetour.dk
  • Afhent dit startnummer og goodiebag i event-telt senest 30 min før start

Læs mere om ruten på Amager, klasser og tilmelding her: www.sportstiming.dk/event/9179

Leave a Reply