DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Tusnelda’s historie fra årets Youth Tour

Tusnelda’s historie fra årets Youth Tour

Skrevet af Tusnelda Svanholmer U16 pige

Tusnelda - en kold morgen

Tusnelda – en kold morgen

Fredag morgen 05:45 ringer vækkeuret og der er lidt over 3 timer til min start på prologen i årets Youth Tour.

Vejret er gråt, trist, vådt og det blæser – det er ikke det fedeste vejr til dagens 2 starter, en prolog og et gadeløb på teknisk svære ruter med en del sving.

Det er ret koldt i startområdet og selvom jeg har varmet op, fryser jeg ret meget inden min prolog. Efter prologen er jeg nummer 7 med en tid på 5 min:8 sek (35 km/t) ca. 19 sekunder efter den førende Maja Johansson fra Mölndals CK i Sverige.

Solen kommer frem inden jeg skal starte kl. 16:40 på den første etape, der er et 30 minutters gadeløb på en 1,6 km rundstrækning med 8 sving – ikke lige mit speciale. Så mit fokus er at tabe så lidt tid som overhovedet muligt. Jeg sad med i frontgruppen de første 4 omgange, men kunne desværre ikke sidde med i svingene – ØV.

Jeg kom ind på en 7 plads 37 sekunder efter den førende rytter.

 

image10

Lørdag morgen kl. 05:45 ringer vækkeuret igen og morgenrutinen starter med havregrød – der er ca. 3 timer til min start på min 11,7 km enkeltstart. Vejret er lidt bedre lørdag morgen, men det blæser stadigvæk en del – efter enkeltstarten er jeg rykket 2 placeringer frem, så jeg nu er nummer 5.

Samlet er jeg 1:23 efter den førende rytter Wilma Olausson, Team Sweden Ungdom.

Dagens 2 etape er et linjeløb på 38 km på en 19 km rundstrækning med et grus-stykke på 1, 6 km. Umiddelbart efter start sætter jeg mig langt frem i gruppen og venter på at sætte mig frem lige før gruset. Jeg angriber og kommer først ind på gruset, det opskruede tempo splitter feltet ad og vi sidder fem ryttere samlet da vi kommer ud på asfalten igen. Anden gang vi skal ind på gruset satser jeg igen – og betaler denne gang prisen med et styrt, der betyder at de fire andre tordner forbi mig og jeg starter på en krævende jagt, for at komme tilbage til front gruppen inden mål, uden at blive hentet af hovedfeltet. Jeg nåede desværre ikke at hente frontgruppen, men sad istedet på mellemhånd mellem udbruddet og feltet. Jeg taber yderligere 1 minut og 15 sekunder til den førende rytter. Jeg har ikke de store forhåbninger på at komme i gult i dette års Youth Tour.

image4

Søndag starter morgenrutinen igen kl. 05:45, jeg har start kl. 08:47 – på vej til Tune, taler vi om dagens etape og den strategi jeg skal følge. Jeg håber på at kunne tage etapen og planlægger at gøre løbet hårdt, ved at sætte tempo på den første omgang for at splitte feltet, dernæst er min strategi at sidde med de forreste og kører med på anden omgang, for så at sætte alt ind på sidste omgang og så forhåbentligt tage etapesejren. Men det var ikke helt sådan det gik 🙂 Jeg kørte første omgang som planlagt, inden for de første 5 km lå vi og kørte rimelig taktisk, nogen prøvede at rykke men udbruddet blev hurtigt hentet ind igen. Da vi nåede de fem km prøvede jeg at rykke, og da jeg kiggede tilbage så jeg at ingen sad med. Jeg vidste at der var 40 km tilbage, og hvis jeg satsede alt nu ville jeg ikke kunne sidde med hvis de hentede mig. Jeg tog chancen og tænkte at jeg bare ville køre det som en lang enkeltstart. Resten af første omgang lå feltet og jagtede mig. Det var en super oplevelse at kører alene med motorcykelmarchallen og følgebilen foran mig, og samtidigt hører tilskuernes tilråb på opløbsstrækningen hver gang jeg kom forbi. Det tog til for hver omgang – det var ret fedt.

Tusnelda vinder etapen med 11 minutter til feltet og dermed samlet vinder af Youth Tour 2015

Tusnelda vinder etapen med 11 minutter til feltet og dermed samlet vinder af Youth Tour 2015

Da jeg var kommet i mål, begyndte tiden ellers bare at gå. 5 min, 7 min, 10 min og til sidste nåede der at gå hele 11 min inden feltet kom ind! Jeg kunne slet ikke tro det.

Hele Youth Tour igennem havde jeg ligget uden for podiet, og med et styrt på fjerde etape i et udbrud, som jeg selv havde sat igang, så var der ikke så meget håb tilbage i mig.

Det var helt uvirkeligt! Vinder af 5. og sidste etape og samlet vinder af Youth Tour 2015

Tusnelda i gult og samlet vinder af Youth Tour 2015

Tusnelda i gult og samlet vinder af Youth Tour 2015

 

1 Response

  1. Henrik

    Hvor sejt. Super flot Tusse. Det er så sejt kommet igen efter styrt på dag to. Jeg er mega stolt på dine vegne 🙂

Leave a Reply