DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Referat fra Pige tur til Ikast

Referat fra Pige tur til Ikast

Amager Cykle Ring var igen i weekenden 23.-25. januar 2015 flot repræsenteret til DCU Jylland/Fyn Distriktets anden Pigesamling på ISI Efterskole i Ikast.

image
Pige tur nr. 2 Ikast

Fredag – ankomst
Denne gang deltog seks piger ryttere; Emma, Liva, Nadja, Nanna, Solbjørk og Trille. Turen startede fra Hjertegræsvej i Kastrup, hvor Frank og Kenneth igen denne gang var med som turledere. Turen til Ikast var for nogle af Amar rytterne lang.

Alle de deltagende ryttere skulle overnatte på Nordreskolen, hvor de blev opdelt i to sovegrupper. U11P og U13P i et klasse lokale samt U16P og Junior pigerne i et andet lokale. Denne opdeling var dels af praktiske årsager som sovetider, men også for at give begge aldersgrupper en mulighed for at lære hinanden endnu at bedre kende.

image

Quiz konkurrence:
Alle rytterne og lederne gik over på ISI Idrætsefterskole, der var omdrejningspunktet i forhold til de mange aktiviteter og måltider, som vi alle skulle deltage i under Pigelejren. Den første aktivitet var en opgave, hvor alle rytterne blev inddelt i par på tværs af alder. Her skulle parrene finde svar på 12 spørgsmål, som omhandlede ISI Efterskole. Svarene til spørgsmålene kunne findes både ude og inde, ligesom de ”kvikke” brugte Google samt de mange skilte, som var opsat mange steder på efterskolen. Alle rytterne gik op i konkurrencen med liv og sjæl og efter en halvtimes tid, var rytterne tilbage i Foredragssalen. Aftenen sluttede af med friske hjemmebagte ISI boller med ost samt frisk koldt vand. Under hele opholdet var der altid friske frugter samt friskbagt rugbrød, som pigerytterne sammen med ISI efterskoleeleverne kunne indtage som mellemmåltider – flere af pigerne benyttede denne mulighed. Ved 21.00 tiden blev det sengetid for de yngste, hvorimod den ældste gruppe fik en times tid mere til social samvær.

Lørdag – sne og sne
Efter en god nats søvn blev vi alle vækket af Kim kl. 07.00. Vi glædede os til dagens aktiviteter og ikke mindst en god træningstur på landevejene i Ikast og omegn. Men vejrguderne ville noget andet. Under natten var der faldet 12-15 cm sne, og vejene var stort set ufremkommelige på en cykel, hvilket vores vært Morten H. Knudsen fik bekræftet hen under formiddagen, da en A-rytter måtte vende om efter 15 minutters kørsel. Morgenmaden blev indtaget i ISI-spisesalen, hvor der var stillet morgenmads produkter op i alle mulige varianter samt Økologiske mælke og A38 produkter. Da morgen maden var overstået, var der omklædning og to timers fysiske aktiviteter i den store idrætshal. Vi startede med lidt hurtig opvarmning og et alternativt gruppefoto, hvor rytterne skulle indtage gymnastiske positioner – super sejt.

Crossfit:
Nu blev rytterne opdelt i en yngste og en ældste gruppe, hvor den næste times tid gik med instruktion og deltagelse i Crossfit ved Kim Spåbæk Schmücker – alle uden undtagelse gik op i disse øvelser, og her oplevede vi igen rytternes konkurrence gen, idet det gjaldt om at foretage så mange korrekte øvelser som muligt. Der var 8 forskellige stationer, og på hver station havde den enkelte rytter 20 sekunder til hver øvelse, dernæst 10 sekunder til at være klar på den næste station.

Imens de ældste deltog i denne øvelse, var de yngste i den anden halvdel af idrætshallen. Her blev de blev instrueret i brugen af Core øvelser ved benyttelse af måtter samt en stor træningsbold. Også her gik alle pigerne op i de enkelte øvelser under kyndig vejledning af Morten H. Knudsen fra ISI Efterskole. Da alle havde været gennem deres øvelser byttede grupperne rundt, så den yngste pigegruppe fik mulighed for at prøve Crossfit. De yngste havde samme konkurrence gen, og her oplevede vi, hvor smidige også de yngste piger er.

image
Grundet vejr situationen blev landevejscyklingen aflyst. I starten var pigerne noget triste over dette, men de kunne godt se, at det ville være for farligt. Frokosten blev indtaget sammen med de mange elever som blev på efterskolen i weekenden. Her oplevede vi også den disciplin man har på ISI – alle sidder og er klar til mad kl. 13.00, køkkenmedarbejderen informerer om dagens frokost og derefter bliver det sagt værsgo! Alt foregår i god ro og orden. Efter frokost var der igen tid til hygge og samvær.

Vejen til succes:
Morten H. Knudsen stod for den første eftermiddags seance ”vejen til succes”. Dette indlæg var for ældste gruppen. Morten fortalte vigtigheden i at træffe de rigtige valg, vælge den retning der giver en glæde og kvalitet, og at alle valg vender tilbage til ens drømme. Yngste gruppen var imens sammen med Winnie, hvor de skulle tegne og være kreative om emnet ”at cykle”. Også her var de unge meget kreative og fik lavet nogle flotte tegninger. Herefter var det tid til snekamp – de unge mod de ældste og til sidst alle de unge efter Kim – en hyggelig aktivitet, når vi nu ikke kunne cykle – og godt med lidt frisk luft. Igen var der tid til lidt forfriskning, denne gang med friske flødeboller, frugt og saftevand.

Kriger eller Offer?
Sidste seance inden aftensmaden var et super godt indlæg af Ole Jensen, efterskolelærer på ISI og håndbold assistenttræner for U17 dame landsholdet – temaet var “Kriger eller offer”. Ole startede med at fortælle om det at være ”offer” eller ”kriger”. Offeret bruger altid undskyldningen når noget går galt ”Det er ikke min skyld” hvorimod krigerens motto er ”hvad kan jeg gøre for at bedre min situation”. Det var et super indlæg, hvor alle lyttede godt med, også de helt yngste, trods de mange indtryk og øvelser de havde haft hele dagen. Til sidst sluttede vi af med en ”time-out”, hvor Ole skulle formå at få alle rytterne klar til de sidste 20 sekunder i” kampen”, og stillingen er 25-25 – vi er helt sikre på, at vi vandt den kamp!

image

 

Kl. 17.30 var der oksesteg med små ovnbagte kartofler og friske grøntsager og masser af vand. Rytterne var alle meget sultne efter dagens strabadser. Dagens sidste indslag var en Yoga time, igen var alle deltagerne meget koncentrerede og deltog i alle øvelserne. Der var svære og krævende øvelser og efterhånden, som vi nærmede os afslutningen, var alle pigerne ”faldet til ro” under den kyndige yoga instruktør. De fleste deltagere blev nærmest talt i søvn af yoga instruktørens behagelige stemme. Da yogaen var overstået, var det tid til bad og lidt aftenhygge og godnat til de yngste kl. 21.00 – alle tøserne godt trætte efter dagens mange gode oplevelser. De ældste tøser fik ekstra time til bordtennis og hygge, lyset blev slukket ved toogtyve tiden.

Søndag – frost
Søndag morgen blev begge grupper vækket kl. 07:00, og vi havde alle glædes os til, at dagen skulle give os sol og sikkert cykelføre. Men da vi kikkede ud af vinduerne var det minus grader og klar blå himmel. Vores vært Morten var klar på ISI med morgenmaden og havde allerede testen vejene omkring Ikast. Konklusionen var, at det ville være for farligt at køre på cykel grundet meget glatte veje og stadig masse af sne på biveje. Under morgenmaden som også i dag bestod af alverdens sunde morgenmads produkter blev de unge ryttere orienteret om ændringer i dagens program, og der var ingen sure miner over aflyst landevejscykling.

Sund Sportsmad:
Den første seance efter morgenmaden stod ISI køkkenlederen Pernille Simonsen for. Her fik vi fortalt om sund sportsmad, om vigtigheden i indtagelse af de rigtige kulhydrater, begrænset indtagelse af proteiner og korrekt valg af de produkter, som indeholder det sunde fedt. Også her var de unge meget aktive og kom med flere relevante spørgsmål til emnet. Dagen sluttede af med en god gang hockey og volley ball og til sidst et godt frokost måltid.

Hjemme igen:
Amager Cykle Ring landede hjemme igen på Amager ved 16. 30 tiden med meget trætte piger, efter en super tur til ISI Efterskole og det gode samvær med alle cykelvennerne fra det Jysk-Fynske Distrikt. Dog ikke mere trætte, end de alle var til træning mandag aften. Og som altid afsluttes i klubben til Myrnas aftensmad og lidt hygge med spil og snakken om turen til Ikast – Et er sikkert, et par af Amar pigerne er klar til ISI Efterskole, når de er gamle nok.

Se de mange gode billeder af pigernes tur på Facebook – i gruppen Pigecykling—> https://www.facebook.com/groups/5745…22026/?fref=ts

image
Pige 5 Gymnastik

Leave a Reply