DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Ny A-rytter, sejr til Kahsay og Girlpower

Ny A-rytter, sejr til Kahsay og Girlpower

alexander

Alexander Bojsen, klubbens nye A-rytter – foto: Jesper Skovbølle (fra Amagerløbet)

Nævnte overskrift, dækker bare nogle af weekendens begivenheder. Som bød på mange flotte Amager præstationer, sejre og podieplaceringer. Der har været kørt lørdag ved Tissø og for deltagerene på klubbens træningslejr ved Kalundborg, må det nærmest have været, som at køre på hjemmebane på den kuperede rute i Buerup og omegn. Søndag stod den så på ABC’s løb ved Sengeløse. Girlpower dækker over, at i Buerup var der rene Amager-Pige-podier i U13 og U16 . Det er også flot at Magnus Ritz Fredriksen i U11 som bliver nr. 2. lørdag og vinder søndag. Samt at Peter som lige er rykket op i U13 – igen kommer på podiet i U13. Men først lidt om licensrytteren og længere nede de unges resultater.

Meget populær er vores “flygtning” Kahsay og alle glæder sig over hans første sejr.

Af licenstræner Christian Berg-Larsen:

Et stolt træner team for senior licens afdelinger melder om en stor weekend for Amagers hurtigste!

Lørdag 10/9 – Tissø Cykle Ring havde inviteret til et bjergrigt løb lørdag og jeg ved ikke om det var de mange højdemeter der gjorde der generelt var få tilmeldte, men ACR var forholdsvis mange til start. Dog havde vores H40, H50 drenge valgt at spare benene til søndag.

I D klassen åbnede Kasper og Finn er god ACR dag med at køre ind til flotte 5. Og 6. Pladser! For os der så på blev det hurtigt klart at ruten ikke var for sjov, rytterne lå totalt spredt i alle felter og i D-klassen kørte alle i top6 nærmest 1 og 1 i mål…

Festen forsatte i C klassen, nyoprykkede Kahsay viste han har styrken på en rute hvor den stærkeste vinder. Han kommer afsted på første runde sammen med en jyde og de to holder et jagtende rulleskifte bag sig i 7 omgange. På sidste omgang tilsmiler heldet for en gangs skyld vores ven fra Eritrea da hans udbrudsmakker simpelthen laver en Fulgsang og taber kæden! Kahsay kunne (i øvrigt fortjent) køre ind til en smuk solo sejr.

I skyggen af Kahsays flotte sejr sad undertegnede og var vidne til det hele fra smækken af det sulte rulleskifte sikre mig en 4. Plads, lidt ærgeligt ikke at kunne dele Kahsays første podie med ham, det ville jeg virkelig gerne. Undertegnede hopper nu op i B klassen efter i alt 31 point i C fordelt over 2 år.

kahsay_c

Kahsay, vinder sin først sejr, og så oven i købet,, i sit første løb i C-klassen. Christian på 4. pladsen.

I B klassen var vi lidt uheldige i dag da alle vores ryttere udgår med defekt. Men drengene i B skulle tage en led hævn i morgen…….

I A Klassen var der vel og mærke point til gamle ACR drenge som Stefan Djurhuus (2) Maxi (11) og Andreas Stokbro (14)

Mattias er rykket fra U17 op i U19/junior og klarede en flot 6. plads.

 

Søndag 11/9 – ABC Løbet.

ABC inviterede til cykelløb på en ”ny” rute i år, det var vidst den gamle SM rute der blev brugt og ikke ABCs normale ”Strø-bakker” rute. Til gengæld var der massere af vind hvilket skabte mange forskellige cykelløb.

I H40 snupper efterårsstærke Steen Mørch endnu et point til samlingen.

I H50 snupper Torsten som er flyvende fortiden en 8. Plads efter et vellykket udbrud. Han er svær at komme udenom fortiden.

I D klassen rammer Kasper et rigtig flot udbrud, resten af ACR holdet i D vidste klog kørsel og sad med i hvad der ellers forsøgte at køre nede fra feltet af i håb om at skabe overtal i udbruddet, men ingen kunne rive sig fri og ingen kunne køre Kaspers gruppe ind. Han ender med den lidt sure 4. Plads men det skaffer ham 24 point+ og han rykker nu op i C klassen! Stort tillykke.

I C feltet havde vi Anders og Kahsay til start. Anders kørte flot offensivt og forsøgte at skabe løbet, men C feltet var ikke i gave humør i dag og ingen fik lov til at køre. Heller ikke Kahsay som dog forsøgte som altid. Feltet kom samlet i mål og blev sat på plads af Greve CC som kørte som et hold og virkelig fik leveret en mand på målstregen. Flot af dem.

I B var der en ”ny” mand i ACR gruppen i dag (mig) men til en lille snak før løbet stod det hurtigt klart hvad der skulle ske. Vi skulle have Bojsen med i det afgørende huk i dag. Udover os to var Filip, Søren og Thor til start og efter en vild første omgang får en gruppe på 10 mand revet sig fri, her i blandt Bojsen som selv skabte sin del af det kaos der udspillede sig. Ud over det kom Filip og Søren med i frontgruppen. Undertegnede og Thor udgik og der blev langet flasker til holdkammeraterne. Frontgruppen blev runde efter runder minimeret og til sidst sad der kun en 4-5 stykker, Bojsen var der endnu så planen var fuldendt. I finalen smutter 2 mand fri af hans gruppe og Bojsen må spurte om 3. Pladsen, den vinder han og kroner en flot sæson med oprykning til A-klassen. Kæmpe kæmpe tillykke!! Vi er stolte af at have udklækket endnu en A-rytter fra klubbens ungdomsafdeling. Filip og Søren ender også i pointrækken som nr. 8 og 11 og vores ven Henrik Frederiksen som nr. 12.  Filip havde siddet med i det afgørende huk længe, men kæmpede sig i land med kramper til sidst.

Alexander nr. 3 i B og dermed A-rytter.

Alexander nr. 3 i B og dermed A-rytter, fra næste løb.

I Dame B – kører Tine-Marie Hansen, sig ind på en 3. plads

I A klassen vinder Stokbro foran Djurhuus. Rasmus bliver nummer 10.

I U19/Junior kører nyoprykkede Mattias endnu en 6. plads hjem.

Alt i alt en weekend med 3 oprykninger. 1 sejr og massere af præmier (top5)  !

 

De unge kan også

Af Jesper Skovbølle

Desværre har er der ikke modtaget nogle løbsreferater var ungdoms siden (bortset fra Magnus Ritz) – så nedennævnte er taget fra resultatlisten, som desværre kan være fejlbehæftet.

Lørdag Tissø Cykle Ring – ved Buerup

Som tidligere nævnt, næsten hjemmebane for klubbens unge ryttere, som har været med på træningslejren, da vi kører en af dagene den kuperede rute ved Tissø, med start/mål i Buerup – om der lørdag også var uddeling af cacaomælk og kanelgifler melder historien intet om.

Magnus Ritz Fredriksen nr. 2 i U11 ved Tissø

Magnus Ritz Fredriksen nr. 2 i U11 ved Tissø

U11 drenge – flot 2. plads til Magnus Ritz Fredriksen.

U13 drenge – årets mest vindende rytter (i U11) og dobbelt DM vinder Peter Bheki Kring Laursen, er rykket i U13 og viste lige de store drenge, hvor skabet skal stå, ved at blive en flot nr. 2 – Conrad Haugsted snuppede 7. pladsen.

U13 Pige rent Amagerpodie med Liva Kornval på førstepladsen, Mille Bidstrup Petersen som nr. 2 og Emma Marie Flindt Hansen på 3 . pladsen.

U16 Pige også rent Amagerpodie med nr. 1 Nadja Reichel, nr. 2 Trille Reichel og nr. 3 Solbjørk Minke Anderson.

U15 Drenge Poul Holten Andersen kører en præmie hjem, som nr. 8

 

 

Søndag ABC’s løb ved Sengeløse

U11 Drenge: Magnus Ritz Fredriksen tog et skridt op af podiet og vandt en flot solosejr med over 2 minutter til forfølgerne.

Magnus Ritz Fredriksen vinder U11 i ABC's løb

Magnus Ritz Fredriksen vinder U11 i ABC’s løb

U13 pige – Her blev det igen til Amagersejr ved Mille Bidstrup Petersen.

U16 pige – Her var der to svenskere der skubbede sig ind foran på Amagerpodiet så Nadja Reichel, blev nummer 3. efterfulgt af Trille Reichel på 4. pladsen, Solbjørk Minke Anderson som nr. 5 og Laura Auerbach-Lind på 6.

U13 drenge – Alfred Mørk Kongstad kommer i præmierækken på en 8. plads – derudover er der yderligere 5 Amagerdrenge som fuldfører løbet – det tegner godt.

U15 drenge – Zacharias tager sidste præmie som nr. 14 og Lukas kommer på den utaknemlige plads, som første mand til ingenting, som nr. 15.

 

Tobias “Tub” vinder på Island

Tobais skriver: Vinder af Tour of Reykjavik 2016!
Efter at have rykket solo efter 5 km og med 105 km solo kørsel i den barske islandske natur, kunne jeg køre i mål med over 5 min til anden pladsen.
Magnus Bak bliver 2 og Anton Örn Elfarsson bliver 4 plus vi “Amagerholdet” vinder holdkonkurrencen! Jeg vinder også King of the mountain, så vi ender med at komme hjem med 350.000 islandske krunar og diverse gavekorts.
38.1 km/t i gns. fart over 110 km med 1000 højdemeter vandt jeg løbet i. 

(Desværre er en Islandsk Krone kun ca. 6 øre i danske)

 

Amalie i Madrid

Som afslutning på kvindernes World Tour blev der kørt Madrid Challenge, på samme rute som herrerne sluttede deres Vuelta Espana, lige bagefter (med endnu en flot etapesejr til Magnus Cort). Megan Guarnier fra Amalie’s Boels-Dolmans hold, havde samlet vundet World Touren, inden start og kunne ikke røres. Løbet blev sendt direkte på TV og vi fik nogle glimt af Amalie, som var i hjælper rollen og skulle køre “Lead-out” for Chantal Blaak – der gik lidt galt i “toget” i afslutningen; men Chanlal Blaak blev nr. 4 og Amalie holdt momentum og rullede ind på en 19. plads (der er UCI point til de 20 første), Løbet blev vundet af belgiske Jolien D’Hoore. Samlet på World Touren vinder Boels-Dolmans med Amalie også holdkonkurrencen.

 

Leave a Reply