DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Bag en stjerne – Amager Cykle Ring i TV2

Bag en stjerne – Amager Cykle Ring i TV2

Ovenpå de flotte resultater ved DM I landevejscykling i Aalborg, af ryttere som har deres cykelopdragelse i Amager Cykle Ring. Så var TV2 Kosmopol (Lorry) forbi klubhuset (ved undertegnede), hos næstformanden Jesper Thiesen og på besøg hos Magnus Bak Klaris, i hans Cafe Palmares.

Se indslaget her (8:22 inde): https://www.tv2kosmopol.dk/nyheder/26-06-2023/1930/1930-26-jun-2023

Resultatmæssigt gik det forrygende i Aalborg – hvad indslaget mangler at vise er, at Amager Cykle Ring indeholder meget mere. Uden ildsjæle, de mange frivillige, forældre og Tårnby Kommunes støtte – så gik det ikke.

Næstformand Jesper Thiesen skriver:

Bag en stjerne står en forening!
Som del af Amager Cykle Ring’s bestyrelse gennem 8 år varmer det altid i hjertet når en tidligere ACR rytter har succes på den internationale og nationale scene. I ACR er der fuldt fokus på B&U hvor uundværlige frivillige løfter uge efter uge.
I søndagens elite DM, med nok det stærkeste felt til dato, tog to Amager drenge de øverste podiepladser.
Mattias Skjelmose Jensen øverst på skamlen, han har kørt som B&U’er hos. Han har altid haft ambitionerne, modet, fliden og målet til at komme rigtig langt med sit talent.
Det samme har Magnus Bak Klaris, der har kørt parallelt med Amalie Dideriksen (og Tobias Mørch), i B&U årene. Senere på vores u19 hold og en periode på 1.5 år hos os på Team CO Play – Giant Store hvor hans måske største elite præstation er 2-pladsen ved søndagens DM. Personligt ærgrer jeg mig stadig over han blev var millimeter fra Herning GP i orange i 2021.


Uden en forening båret af frivillige ville dagens stjerner ikke have haft samme muligheder for at udfolde sig på den store scene.
Når Skjelmose fra Amager kører Tour de France i weekenden her, er der er nogle ildsjæle i ACR som har stor aktie i dette. Personer som Torsten Bak og Kenneth Dideriksen har meget store andele i begges store placeringer som nutidens stjerner gennem konsistent træner ledelse. Torsten som de sidste 9-10 år har været krumtappen i U19 holdet , Team Bach Advokater – CEC Junior hvor Magnus var skolet gennem sine junior år.
Selv sad jeg i bilen søndag bag vores Team CO:PLAY GIANT Store og trods det vi har det landets mindste budget har vi landets højeste ambition for et DCU hold. Her det udelukkende lang række frivillige som gør det muligt. Det er forældre der løfter sammen med frivillige ledere der formidler deres passion og kærlighed for sporten.

Vores hold har to af Danmarks af de mest professionelle frivillige bag, jeg tror ikke alle ved det. Henrik Frederiksen pisker gutterne igennem på landevejen, hver eneste uge året rundt som ikke kun giver styrke men fundamentet for den bedste holdånd.
Rasmus Quaade nok Danmarks dygtigste og mest kompetente sportsdirektør der støtter, taler visioner og altid er forberedt på detaljerne med gode strategier til løbene. Rytterne lytter og lærer af erfaring gennem mange år som en Danmarks helt store ryttere.
Så er der f.eks. Kurt fra Fredericia der altid gerne hjælper, også selv om vi kommer fra Djævleøen. Lige nu er Kurt med gutterne i Polen.
DCU er i bedre form end nogle sinde, med dygtige landstrænere, formand og direktør. Det er frivilligheden som sportens er akillessenen, porøs og eksponeret. Alle foreninger kæmper med denne som er en del af Danmarks DNA, i en tid hvor alt købes på måneds abonnement. Det er sværere end nogle sinde at afholde løb, finde ledere og trænere.

Alle har dog en periode i deres liv hvor man kan give noget tilbage.

Jesper Thiesen holder taktikmøde med klubbens kvindehold ACR Women Elite – inden DM starten – foto: Jesper Skovbølle

Leave a Reply