DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > DM med ACR aftryk
DM i landevejscykling har netop været afholdt i Middelfart søndag den 23. august 2020.

Et mærkeligt cykelår
Som alle er bekendt med har året været temmelig atypisk, også for cykelsporten. Mange af rytterne mødte op til det udsatte DM med kun et eller to løb, i denne sæson, ja for nogen, var det sæsonens første “rigtige” cykelløb. Løbet var underlagt UCI’s Covid-19 protokol, som b.la betød at at alle ryttere, officials, hjælpere m.m. skulle fremvise en negativ Covid-19 attest (foretaget indenfor de sidset 5 dage). Ved starten skulle rytterne således bære mundbind til et minut før start. Efter målgang var det kun nr. 1,2 og 3 der blev til præmieoverrækkelse, resten af rytterne skulle trække væk, fra målområdet.

Vitus Dinesen – U19 ved starten

DM ruten
Var lagt i Middelfart og bestod af en gadeløbsrute med et par lede bakker, villaveje med chikaner. Vejret var præget af regnbyger og løbene var hårde, i næsten alle felter gennemført kun halvdelen af rytterne.

Poul Holten Andersen

U19 Herre
Dagens første felt på ruten var U19 feltet – her var klubben repræsenteret med vores to neongrønne teams “Team Audi CEC” og “Team SA-AL Køleteknik CEC” , samt en enkelt rytter i ACR farver (Vitus Dinesen). Vores juniorteam er steppet lidt op i forhold til foregående sæsoner og kan nu bedre bide skeer med de andre teams. Her var det et udbrud på 7 som skulle afgøre DM, Pelle Køster fra team Audi, kom med her, men måtte nøjes med 7. pladsen. Det var også godt at se Poul Holten Andersen, tilbage og fremme i god form – Poul blev nr. 16

Solbjørk Minke Anderson nr. 4 i U19p

Kvindernes løb
Her lykkedes det Solbjørk Minke Anderson, at komme tæt på podiet og blive nr. 4 i U19 pige klassen, flot kørt af Solbjørk, som kun er 16 år. U19 pigerne kørte i samme felt som elite damerne og Solbjørk sad med feltet hele vejen.

En ensom og heroisk kæmpende Amalie

En anden som ikke sad ret meget i feltet, var de sidste to års vinder i eliteklassen, vores æresmedlem Amalie Dideriksen. Amalie var uheldig at punktere, da feltet gik ud på anden omgang – en manglende information om ingen opkørsel, efter defekt, bevirkede at Amalie forsøgte at skifte hjul, i stedet for at tage reservecyklen, så hun kom flere minutter bagud. Amalie prøvede alene, at indhente feltet og nåede også op; men da var 7 af favoritterne kørt afsted, i udbrud. Efter kort tid i feltet forsøgte Amalie på egen hånd at indhente udbruddet – men det lykkedes ikke – Amalie fik således kørt omkring 90 km enkeltstart denne dag. Kom alene i mål som nr. 8 foran feltet.

Viktoria Smidth Knudsen

Vores nye “dame” i klubben, Viktoria Smidt Knudsen kæmpede flot og tog sin del af slæbet og endte i top-20.

Udbruddet med Tobias og Jeppe

Elite herre
Her stillede Team Synch Giant op med stort hold med nytilkomne Rasmus Bøgh Wallin og Magnus Bak Klaris – Sidste år gjorde Christian Lindquist en flot figur i DM og i år blev det endnu bedre, da Christian som nr. 7 blev bedste “ikke protour rytter”.

Christian Lindquist foran Andreas Kron


Dagen var præget af et tidligt udbrud med to “amagerryttere” nemlig Tobias Mørch Kongstad og Jeppe Hanssing team PLS Bornholm, med selskab af Oliver Wulff fra Coloquick. Det gav rigtig god TV dækning. I det hele taget var de orange drenge fra Team Synch Giant meget tydelige i feltet. Af yderligere “amager” aftryk så var Mattias Skjeldmose Jensen med (Mattias skal i den kommende weekend debutere for Trek-Segafredo). Ja og sportsdirektøren i ledsagerbilen for den vindende rytter, var selvfølgelig vores æresmedlem Brian Holm.

Orange front – Team Synch Giant

Udvalgte resultater:

U19 pige:
4. Solbørk Minke Anderson
Dame elite:
8. Amalie Dideriksen
17. Viktoria Smidth Knudsen
U19 drenge:
7. Pelle Køster
16. Poul Holten Andersen
Herre elite:
7. Christian Lindquist
9. Rasmus Bøgh Wallin
26. Magnus Bak Klaris

De samlede resultater kan læses her: https://www.cyklingdanmark.dk/resultater/

Leave a Reply