DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > 50 års medlemskab eller 2/3 af Amager Cykle Rings levetid

50 års medlemskab eller 2/3 af Amager Cykle Rings levetid

I Amager Cykle Ring har vi så vidt muligt altid forsøgt, at gøre tingene lidt bedre. En af dem som har styrket og holdt denne tradition er tidligere formand Ejvind Madsen (formand i to perioder, teknisk chef ved 26 seks-dagesløb og 21 Bikuben/Post Danmark rundt etapeløb). På opfordring fra webmaster, har Ejvind Madsen skrevet lidt om sin historie i cykelsporten. 

 

50 års medlemskab eller 2/3 af Amager Cykle Rings levetid

Mandag 9. august 1965 frem til søndag 9. august 2015 er lig med en periode på 50 års medlemskab af Amager Cykle Ring. Indmeldelseskortet fortæller, at det dengang kostede 3 kroner i indskud, og selve kontingentet var 10 kroner halvårlig.

Det nye medlem af klubben var blot 17 år gammel og genert – endda meget. Jeg havde i flere år haft lyst til at køre landevejsløb. Men ingen penge ej heller ingen racercykel. Sådan var betingelserne i 1965 for en lærling med en ugeløn på ca. 90 kroner. Men pludselig havde jeg mulighed for at købe en fornuftig brugt racercykel af en kammerat til 800 kr.

Nu skulle det være alvor med min indmeldelse i den lokale cykelklub ude i Kastruplundgade mandag aften 9. august 1965. Den første jeg mødte ude i klubben fra bestyrelsen, var den unge klubsekretær Karl-Jan Heinsvig, der stod for udskrivelse af dette medlemskort. Karl-Jan Heinsvig var også meget behjælpelig med at finde andre træningskammerater til mig. Det glemmer jeg aldrig.

ejvind_m

Ejvind Madsen indmeldt i 1965

Aktiv rytter

Sådan var den første dag for undertegnede i dansk cykelsport. Min egen tid som aktiv cykelrytter er et hurtig overstået kapitel. Jeg har kun kørt for Amager Cykle Ring. Bemærk: Jeg skriver aldrig ACR. Det blev til syv år med licens, hvor jeg startede i D-klassen og sluttede af i 1972 som B-rytter. Jeg nåede undervejs at vinde ét C-løb og ét B-løb samt flere andre jævne placeringer. Jeg havde faktisk point til at rykke op i A-klassen inden jeg satte cyklen i stald i 1972. Vores nyfødte søn var kronisk syg. Så er cykelløb pludselig ligegyldigt.

Men jeg havde den fornøjelse i min aktive tid, at jeg blev klubbens rytterrepræsentant i ca. fire år uden stemmeret på bestyrelsesmøderne. Det var faktisk meget spændende, at jeg deltog i bestyrelsesmøderne. Og det med manglende stemmeret fik jeg hurtigt gennemført på en generalforsamling. På den måde var der mere bid i rytterrepræsentanten overfor den øvrige bestyrelse.

Bestyrelsen og rævekagen

Jeg har altid interesseret mig for praktisk planlægning, hvor jeg i fire år var med i bestyrelsen som materialeforvalter med Karl-Jan Heinsvig som formand. En formand der kunne lures mange erfaringer fra. Det samme gjaldt også vores mangeårige kasserer Herbert Helsgaun.

I 1978 sagde Karl-Jan Heinsvig stop som formand. Han havde ikke tid mere. Han skulle også passe sit direktør arbejde for det nystartet firma Købehavns Vinterbane A/S i Forum.

På en klubaften efter jeg var taget hjem, drøftede bestyrelsen, hvem der muligvis skulle være Amager Cykle Rings kommende formand. Bestyrelsen blev den mandag aften enige om, at de ville spørge mig. Det blev opfulgt med et rørende brev fra Heins til mig et par dage efter, hvor han fortalte, at det var en enig bestyrelse, der pegede på mig som Amager Cykle Rings kommende formand. Jeg gik nærmest i chok, da jeg læste brevet. Jeg var total uvidende om den rævekage, den øvrige bestyrelse bagte den pågældende mandag aften, hvor jeg var kørt hjem.

Men som bekendt valgte jeg, at sige ja til formandsposten på generalforsamlingen i 1978. Jeg tog formandsjobbet som en udfordring i en alder af 32 år. Det har jeg aldrig fortrudt. Det har været meget spændende og lærerigt også uden for cykelsportens cirkler. Det kommer mig til gavn den i dag i dag, hvor dåbsattesten fortæller, at jeg er 69 år gammel.

Det blev til i alt 9 år i formandsstolen fordelt over to perioder. Jeg havde den fornøjelse, at være formand ved Amager Cykle Rings 40 års jubilæum i 1980 og 50 års jubilæet i 1990.

Ejvind-Madsen

Træner Leif Mortensen, Hans Henrik Ørsted (senere Verdensmester og OL-bonzevinder) bydes velkommen af formand Ejvind Madsen i 1980.

Cykelarbejde ude i byen

Ens arbejdserfaringer fra Amager Cykle Ring gav også cykelarbejde ude i byen. Første step var ved opstarten af Københavns Vinterbane A/S i 1974 i Forum. De første par år som materialeforvalter. Mit arbejde blev efterhånden mere omfattende. Jeg blev efter et par år opgraderet til teknisk chef. Fin titel. Men sådan stod der i det trykte program samt i kontrakten med vinterbanen, jeg skrev med direktør Karl-Jan Heinsvig.

Det blev til i alt 26 6-dagesløb, flere EM-mesterskaber, mange natløb og mange andre spændende prof arrangementer for Københavns Vinterbane A/S i Forum. Altid som manden der havde ansvar for det praktiske i kulissen, inderkredsen og banen. Det blev også flere gadeløb i København med vinterbanen som arrangør. Jeg havde også fornøjelsen at være teknisk chef for det første 6-dagesløb i Ballerup Super Arena i 2003.

Bikuben og Post Danmark Rundt

Landevejen ville også benytte min arbejdserfaringer til prof arrangementer. Der blev indledt et samarbejde mellem Sparekassen Bikuben og Københavns Vinterbane A/S. Det blev til fire etapeløb, der fik navnet Bikuben Danmark Rundt i 1986, 1987,1988 og 1989. Igen som teknisk chef. Sponsorratet med Bikuben sluttede i 1989 og det samme gjorde Danmark Rundt. Ingen sponsor ingen løb.

1994 var året, hvor Danmarks Cykle Union og Post Danmark indledte et enestående samarbejde med Post Danmark som storsponsor for unionen. Danmarks Cykle Union og Post Danmark var enige om, at det store udstillingsvindue for cykelsporten fremover skulle være etapeløbet Post Danmark Rundt.

I 1995 blev jeg igen spurgt, om jeg ville påtage jobbet som teknisk chef for Post Danmark Rundt. Det første løb var med Henrik Elmgreen som min chef. Året efter var det med den nye direktør for Danmarks Cykle Union, Jesper Worre, som chef. Det blev til i alt 17 rundture med posten og Danmarks Cykle Union.

Jeg har flere andre arbejdsopgaver for Danmarks Cykle Union. Stadig som teknisk chef. Det blev til to verdensmesterskaber og to World Cup afdelinger på banen i Ballerup.

Ritter Classic

Showløbet eller motionsløbet Ritter Classic har jeg også været med til. Jeg var med ved opstarten i 1998 med start- og mål ude ved Charlottenlund Travbane. Marco Pantani vinder løbet. I 12 år var jeg med til dette showløb. Det var et must, at de kendte og smukke skulle stå forrest ved startstregen. Det kunne ikke diskuteres. Men de kom ikke først over målstregen. Undtagelserne var italienerne Marco Pantani i premiereløbet og senere Mario Cipollini.

Ejvind Madsen fik overrakt 50 års jubilæumsnålen af Lone Billehøj, ved klubbens rytterfest 2015.

Ejvind Madsen fik overrakt 50 års jubilæumsnålen af Lone Billehøj, ved klubbens rytterfest 2015.

50 år i cykelsporten

Om mine 50 års virke i cykelsorten – såvel hos amatørerne som hos de professionelle –kunne der selvfølgelig skrives mange historier om fra kulissen. Historier og oplevelser jeg har fra intern viden. Men mine egne øre og øjne har også observeret mange pudssige ting i cykelsporten. Det skal dog understeges, at jeg selv var en del af gamet. Derfor ingen historier derfra.

Kedelige problemer har jeg også oplevet i cykelsporten, der krævede omgående handling og en løsning. Det kan vel ikke undgås med så mange års virke i cykelsporten?

Mit liv har i mange rigtige perioder været cykelsporten, hvor der ikke var tid til meget andet. Jeg havde som mange andre også et civilt arbejde og familie, der skulle passes sideløbende med cykelsporten. Men ingen jammer fra undertegnede, da jeg har tjent gode penge på min interesse for cykelsporten. Derfor var elastikken fra familiens side også ekstra lang. Det gjaldt også til tider min civile arbejdsgiver.

Min største personlige oplevelse indenfor for min cykelsport vil jeg slutte af med: Jeg skal tilbage til året 2004, hvor jeg og min hustru kom hjem en søndag aften fra en veloverstået skiferie. Der lå et brev fra Amager Cykle Ring. Hvad fanden vil de, tænkte jeg, inden jeg åbnede brevet? Brevet var fra daværende formand Bjarne Kratholm, der meget personligt argumenteret for, at Amager Cykle Rings generalforsamling havde besluttet sig for, at jeg var blevet udnævnt til æresmedlem af Amager Cykle Ring. Jeg læste brevet flere gange. Også for Vibeke. Min øjne var blevet meget våde…

 

Ejvind Madsen

Bogstavsfabrikken ApS

 

Note: Min beretning er skrevet efter opfordring. Jeg skulle fortælle om mit personligt virke inden for cykelsporten og ikke udelukkende Amager Cykle Ring. Selve klubbens historie er beskrevet i tidligere jubilæumsskrifter.

 

2 Responses

Leave a Reply