DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Resultater og beretning Vitamin Well Grand Prix

Resultater og beretning Vitamin Well Grand Prix

Amager Cykle Ring holdt skærtorsdag den 6. april 2023 sit åbne løb med start og mål i Kongelunden. Løbet var oprindelig planlagt til en søndag i juni – men det var ikke muligt at få tilladelse til ruten, denne dag p.g.a Dragør Marked. Da puslespillet med terminsplanlægningen allerede var lagt, var eneste mulige dato, i Påsken, skærtorsdag. Her kunne vi frygte at mangle hjælpere; men det blev gjort til skamme, da det lykkedes at få samlet alle de frivillige, til et vellykket arrangement i Påsken. STOR TAK til alle som ydede en indsats.

Travlhed fra en tidlig kold morgenstund af klubbens hjælpere – foto: Jesper Skovbølle

Vejret var fint, med sol hele dagen – men selvfølgelig koldt om morgen, så tidligt på sæsonen. Der var ikke udsigt til den store vind, men det tog til i løbet af dagen. Ruten var den der blev kørt på de forgående år, altså 14 km fladbaneræs, på det sydlige Amager (omkring, Kongelunden, St. Magleby og Søvang), dog noget mere interessant end sæsonens første løb, i lørdags på Værløse Flyvestation – men dog også langt sværere at gøre sikker. Derfor var der mange af klubbens frivillige i gang som kontroller, ja og klubbens ryttere som kørte formiddag, kunne hjælpe eftermiddag og omvendt. Ruten var for det meste ensrettet, STOR TAK til Politiet samt Tårnby og Dragør Kommune, for opbakningen.

Der endte med at være 458 tilmeldte ryttere fra nær og fjern og i alderen 9 år og opefter, heraf 46 med licens i Amager Cykle Ring, plus 12 ryttere fra vores elitehold Team CO:PLAY – Giant Store og plus 7 fra vores U19 hold Team Bach Advokater CEC Junior. Alene i herrernes eliteklasse A-klassen var der 86 tilmeldte ryttere. En stor ting i medierne var at vores æresmedlem Brian Holm havde annonceret comeback efter, at det var 25 år siden han sidst havde kørt licensløb, han og træningsmakkeren Jens Veggerby var tilmeldt i H60 klassen. Ja, omtalen havde fundet vej til Amagerbladets afløser Amarliv og søndag morgen var den også på forsiden af Ekstra Bladet.

Brian Holm i klubbens nye tøj – foto: jesper Skovbølle

Løbet var sponseret af Vitamin Well (vitamin drikke uden kulsyre) samt støttet af bilfirmaet Ejner Hessel A/S som også stiller servicebil til rådighed for vores elitehold. De lækre sandwich og chokoladekager var leveret af Delikatessen i Skottegården, blomster var fra Blomsterhjørnet (Saltværksvej/Kastruplundgade) og frugt og snacks fra Netto på Møllevej i Dragør.

Fotoalbum med alle fotos fra dagen kan ses her – foto: Jesper Skovbølle

U15 vinder Anders Højbjerre Ravn, ACR – foto: Jesper Skovbølle

Sportsligt gik det rigtig godt for vores ryttere, med sejre og podieplaceringer i mange af klasserne. Lovende med vores nye kvindesatsning “ACR Women Elite” – som tog sig af førstepladsen i dame B og 2. pladsen i Dame A. I kvindefeltet som bestod af Dame A, Dame B og U19 pigerne, var der 9 ACR ryttere til start. Der var flere udbrudsforsøg, men udbruddet der holdt hjem bestod af Marita Jensen, Team Interklima ABC Copenhagen og Caroline Kirk Schad, ACR, her var Marita Jensen suveræn i spurten. De to U19 piger havde ligeledes revet sig løs fra feltet og her vandt Alberte Emilie Greve U19 Team RYTGER powered by Carl Ras., foran Olympia Bianca Norrid-Mortensen, Holte MTB Klub. Alberte har kørt de foregående sæsoner for Amager Cykle Ring.

Caroline i det afgørende udbrud – foto: Jesper Skovbølle
Julie Enevoldsen Krogh vinder i Dame B – foto: Jesper Skovbølle

Herrernes eliteklasse blev vundet af den tidligere juniorverdensmester Gustav Wang fra “Restaurant Suri – Carl Ras”, det skete efter at han havde været i tremands udbrud med professionelle Johan Price Pejtersen fra Team Bahrain Victorious og en Give rytter. De så længe ud til at holde hjem, men så satte Team ColoQuick sig frem og jagtede, desværre punkterede Johan og Give rytteren måtte slippe – så Gustav Wang holdt som eneste udbryder, hjem til en solosejr. I hovedfeltet, som kom ind 15 sekunder senere, vandt Mikkel Øritsland, fra klubbens elitehold (Team CO:PLAY – Giant Store) spurten foran Joshua Amos GUDNITZ, team ColoQuick.

Solosejr til Gustav Wang – foto: Jesper Skovbølle

Brian Holm sejrede i H60 klassen i sit comeback, efter “leadout” i spurten af Jens Veggerby. Efter løbet hastede Brian til Eurosport, hvor han kommenterede Baskerlandet Rundt, hvor Jonas Vingegaard i førertrøjen vandt vandt dagens etape og den tidligere Amagerrytter Mattias Skjelmose, Trek-Segafredo, kørte sig i ungdomstrøjen.

Brian Holm vinder sikkert spurten i H60 – foto: Jesper Skovbølle

Der plejer at være stort opbud af ryttere i U19 klassen, men i år var feltet præget af at nogle af de store teams var udenlands. Det var således kun ryttere fra Tscherning Cycling Academy og klubbens Team Bach Advokater CEC Junior, blandt de ti bedste ryttere.

Her ses klubbens Team Bach Advokater CEC Junior, forrest ved starten – foto: Jesper Skovbølle

Mange relationer til Amager Cykle Ring
Vinderen i U17 klassen fra Holbæk, Rasmus Jespersen Helt Hansen, er søn af vores tidligere A-rytter, træner og bestyrelsesmedlem Henrik Helt Hansen. At vinderen i H70 Claus Westerholdt fra Vejle, startede sin cykelkarriere i Amager Cykle Ring for nøjagtig 50 år siden. Claus har siden været Distriksformand (Sjælland) i mange år og formand for LFCK. Solbjørk Minke Anderson (Dansk U19 Mester de foregående 2 år), som har trådt sine barnecykelsko i Amager Cykle Ring, blev nr. 4 i kvindernes A-felt. Ja og hendes far Morten Anderson, tidligere næstformand i klubben, nu er ny formand for Danmarks Cykle Union, var selvfølgelig også tilstede.

U17 Drenge:
(1. Rasmus Jespersen Helt Hansen, Holbæk Cykelsport)
4. Alexander Louis Svenningsen, ACR
8. Alexander Kamstrup Røssel, ACR
9. William Jessen Møller, ACR

U19 Drenge:
(1. Albert Withen Philipsen, Tscherning Cycling Academy)