DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Super indsats af Amalie og Jeppe ved DM i Guldborgsund

Super indsats af Amalie og Jeppe ved DM i Guldborgsund

I weekenden blev der kørt DM for eliten i Guldborgsund kommune – mange havde nok på forhånd undervurderet ruten på det flade Lolland; men distancen, den teknisk svære del, de små korte stigninger og det åbne stykke – gjorde at det blev nogle meget hårde løb, med stor udskilning.

Tidskørslerne med start og mål i Nykøbing Falster, er resultatmæssigt ikke noget at skrive om, for klubbens ryttere og hold. Til gengæld var det flot arrangement.

Linieløbene gik noget bedre og “vores” juniorteam (CEC), Elite team (Powered by Integra Advokater) samt vores æresmedlem Amalie, gjorde det rigtig godt.

DM 2018 Nysted, U19 med Felix Clausen i udbrud – foto: Jesper Skovbølle

U19 herrer – lørdag

Lørdag formiddag var det U19 drengene der startede i Sakskøbing og sluttede af med 8 omgange i, og omkring Nysted. Da rytterne kom ind på rundstrækningen første gang, op ad bakken fra havnen var det med et 4 mandsudbrud med Felix Clausen. Desværre led Felix en krank skæbne, da han senere blev fældet af en anden rytter i forplejningszonen. Efter Felix var Magnus Henneberg længe med i udbrud, som også blev hentet – i det hele taget, var de neon farvede trøjer fra teamet, meget synlige i løbet og Magnus Henneberg sluttede på en 13. plads, ud af de 120 startende. Frederik Wandahl fra Roskilde Team Børkop Cykler, vandt – det Roskildes 5 DM titel i træk.

 

DM 2018 Nysted, Josefine Huitfeldt – foto: Jesper Skovbølle

Elite kvinder – lørdag

Lørdag eftermiddag var det elite kvindernes tur, de samme 119 km, aom U19 – Et løb som Amalie havde stor focus på og lyst til at vinde. Sidste år var Amalie på studenterkørsel aftenen før DM i Grindsted og måske ikke den mest oplagte. I år var Amalie klar og fokuseret. Selvom Amalie til dagligt kører på verdens bedste cykelhold for kvinder, var det her ved DM, med mor og far som hjælpere, henholdsvis med mor Tina som soigneur og langer og far Kenneth, som servicebil og mekaniker. Vores elite team var i stærkeste opstilling med næstformand Jesper Thiesen som sportsdirektør. Der var ca. 40 damer til start og det er nok det stærkeste kvindefelt der nogensinde har kørt DM – med flere udenlandsproffer, samt de danske hold Thylander, Team Rytger, Team Virtu, til start. Første udspil kom fra Thylander med et soloudbrud, som fik lang snor. Amalie kørte klogt, holdt sig fremme. Efter at soloudbruddet var hentet, kom der flere forsøg, Amalie var med i stort set alle. Den tekniske del af ruten lå ikke lige til Rikke Bak Dalgaard, men hun kæmpede heroisk i bunden af feltet. Josefine Huitfeldt som har været ramt af flere styrt i år, klarede sig godt og sad med i feltet. Verdenmesteren i MTB Annika Langvad prøvede flere soloforsøg til sidst, det samme gjorde Trine Schmidt fra Virtu. Hvis man skulle vinde på denne rute, skulle man først over bakken fra havnen op mod mål, hvor stregen først var synlig ca. 120 meter før mål – ja og sidste gang op ad bakken dukkede Amalie op i fronten af en 8 rytters gruppe, sejrede i spurten og blev Dansk Mester for Elite kvinder for 3. gang. Josefine blev nr. 18 og Rikke nr. 21. U19 pigerne kørte i samme felt, med egen præmierække.

DM 2018 Nysted, Amalie vinder for 3. gang – foto: Jesper Skovbølle

Elite herrer – søndag

Her havde Michael Mørkøv nok luret fidusen fra U19 og Damer, med at komme først op ad sidste bakke, lige inden opløbet. Men først skulle der lige køres 220 km med start i Stubbekøbing og 55 km ind til rundstrækningen i Nysted, hvor der skulle køres rundt 13 gange på de 12,5 km. Søndag var ligeledes med et stærkt elite herre felt til start, samt et af uheld reduceret team Integra. Søndag var det med direkte transmission på TV2 og helikopter hængende over feltet og masser af tilskuere på ruten. Løbet blev kørt med mange udbrud og i hæsblæsende  tempo. Halvejs i løbet var feltet reduceret med 50%.

Jeppe Hanssing markerede sig som klubbens bedste og leverede et superresultat med en flot 12. plads – flot når man kikker ned over resultatlisten og profiler der udgik – også klubbens trænerteam Magnus Bak Klaris, Team BHS Almeborg og Rasmus Bøgh Wallin,Team ColoQuick – klarede sig godt.

DM 2018 Nysted, Jeppe Hanssing – foto: Jesper Skovbølle

Fuld resultatliste her: http://resultater.cyklingdanmark.dk/mobilstillingen.php?id=1049

Ekstra træning

Amalie’s træner havde rådgivet til 1,5 times ekstra træning efter løbet, så Amalie tog lige en tur rundt på Lolland iført sine nye DM tricot. Søndag rejste Amalie med banelandsholdet på 3 ugers højdetræningslejr i Italien. Dette er forberedelse til EM i baneløb i Skotland i starten af august.

Josefine Huitfeldt skal heller ikke ligge på den lade side, hun tager til Belgien om halvanden uge og skal køre 3 løb dernede, herefter tager Josefine til Torino for at køre 6-dagesløb på banen, der.

 

Leave a Reply