DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Amalie vandt årets idrætspris for 5. gang

Amalie vandt årets idrætspris for 5. gang

AMAGER BLADETS IDRÆTSPRIS. Danmarks cykeldronning giver konkurrenterne baghjul for femte år i træk: Amalie Dideriksen sprinter sig til Amager Bladets Idrætspris 2017 efter endnu en sæson i den absolutte verdenselite.

Det var overskriften i dagens udgave af Amager Bladet og tirsdag aften modtog Amalie så prisen sammen med de øvrige prismodtagere ved en sammenkomst i Kastrup Magleby Badmintonklub’s lokaler.

Amager Bladet skriver:  2017 bød på masser af højdepunkter for Amager Cykle Rings 21-årige Amalie Dideriksen, som er flyvende i den professionelle karriere for hollandske Boels Dolmans Cycling Team. Året startede med en kåring som Årets Cykelrytter i Danmark 2016, en indstilling til ’Årets sportsnavn’ og en sejr ved 6-dagesløbet i Berlin, og så var der ellers fart i pedalerne. En sejr på kvindernes World Tour på de hollandske landeveje, etapesejr på holdtidskørslen i Giro d’Italia, bronze ved U23 EM på banen og bronze ved landevejs-VM – som forsvarende verdensmester – og to World Cup-bronzemedaljer på banen i november måned var nogle få af bedrifterne i et hæsblæsende år for Amalie.

Amager Bladets Idrætspris 2017 – foto: Jesper Skovbølle

Det er blevet en god vane at møde op til Amager Bladets årlige prisuddeling – udover at Amalie har vundet årets Idrætspris 5 gange (2013-2017), har hun tidligere været Årets Fund i 2010, farmand Kenneth har været årets Idrætsleder 2009, klubben var Årets klub i 2013, Magnus Bak Klaris årets fund i 2014. Ja og Amalie har med sin bronze og sølv ved årets bane VM i Apeldoorn, allerede lagt kimen til næste års kåring.

Prisen på 5.000,- kr falder på et tørt sted, da det endnu ikke er nogen guldgrubbe at være kvindelig cykelstjerne. Prisen til Amalie er sponseret af  Danbolig & Nordea.

Forkølelse:
Onsdag morgen skulle Amalie havde været afsted til det nye løb på kvindernes Worldtour i Belgien (Driedaagse De Panne-Koksijde) som køres torsdag den 22. marts. Desværre har Amalie måtte melde afbud, da hun er lidt forkølet ovenpå søndagens regnfulde og kolde Worldtour løb ved Comosøen “Trofeo Alfredo Binda”. Amalie satser på at være klar igen til søndagens Gent–Wevelgem.

 

Amalie Dideriksen vinder for femte år i træk Amager Bladets Idrætspris. Dermed er viceverdensmesteren i landevejscykling den idrætsudøver, der har modtaget øens fornemste idrætshæder flest gange, idet hun overgår sejleren Valdemar Bandolowski og løberen Thyge Tøgersen, der begge har modtaget prisen fire gange i alt. Prisen som årets fund går til badmintonspilleren Freja Ravn, KMB, mens Gunnar Wermus fra bordtennisklubben BK12 Amager og håndboldklubben Amager SK er kåret som årets idrætsleder og årets klub.

Amagerbladet udkommer i et oplag på 69.527 eksemplarer (ifølge Dansk oplagskontrol) – Amager Cykle Ring har i en årrække haft et frugtbart samarbejde med bladet omkring motionscykelløbet Amager Rundt. Amager Bladet kan læses on-line her: https://www.e-pages.dk/nmamagerbladet/537/

Chefredaktør Jan Jeppesen skriver i sin leder på side 2: Amalie er et produkt af talentarbejdet i Amager Cykle Ring, der tidligere har fostret nogle af de største ryttere til de internationale cykelbaner og landeveje. 

 

Leave a Reply