DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Hestepiger og cyklister i konflikt ????

Hestepiger og cyklister i konflikt ????

På facebook eksisterer en gruppe som hedder “Ridestier Amager” – udsprunget af debat derinde har en journaliststuderende fra RUC lavet følgende artikel:

Amager: Cykeltrafik bringer hestepiger i livsfare

 

Under udarbejdelse af artiklen har vores bestyrelsesmedlem Morten Anderson, været i kontakt med journalisten – en del af klubbens indvendinger er kommet med; men ikke alle.

Mange cyklister bruger området:

Vi har forsøgt at forklare, at kun en lille del af arrangementerne er afholdt af Amager Cykle Ring, f.eks holder følgende også løb/træning på ruten (det er ikke sikkert listen er fyldestgørende):

  • Sydkystens Cykling har holdt enkeltstart en onsdag (cykelklub under DCU, som holder til i Greve området)
  • Veggerby Sport har holdt arrangementer for forretningsfolk “mandagsløb” (kommerciel virksomhed)
  • Copenhagen Event Company – arrangerer Business cykling (kommerciel virksomhed)
  • DGI cykling
  • Kongen af Tonseren – En FB gruppe som også holder events
  • Kvik Tri lokal Triatlon klub
  • Amager Triatlon klub
  • Dragør Cykelklub
  • Dragør Motions Cykel Klub
  • Ja, alle og enhver kan købe en cykel og køre i området på egen hånd eller i en gruppe

Som det fremgår af debatten på Ridestier Amager – er den for det meste unuanceret og journalisten har efter min mening ikke gjort sin research og historie underbygget nok (f.eks noget så simpelt, som at Google “Amager Cykle Ring” og stave klubbens navn rigtigt). Der blandes sammen om episoder som foregår i skoven, på stier og på landevejen. Når hestepigerne ridder,  kører i bil og med og uden trailere. De enkelte oplevelser er ikke dateret og svært at se hvornår de er sket. Påstanden om at Amager Cykle Ring er lukket for kontakt, er et udsagn baseret på en over 6 år gammel henvendelse, fra et medlem i FB gruppen (som tæller over 770 medlemmer) – til hvem eller hvordan vides ikke.

Vi har gennem årene haft en fint samarbejde med de lokale rideklubber omkring vores arrangementer. Karina Wilhelm og undertegnet har senest forsøgt at orientere i deres FB gruppe “Ridestier Amager” om vores løb – men lysten er ikke stor, når der i bedste Facebook stil kommer “en spand lort” retur. – et enkelt medlem giver også udtryk for, at hun er parat til at køre cyklister ned med vilje. Det skal dog retfærdigvis nævnes at mange medlemmer derinde er fornuftige og også giver udtryk for, at vi alle skal være her.

Cyklister er også bløde trafikanter og prøver ikke med vilje, at komme i sammenstød/styrt med heste.

 

Hvordan opfører du dig som rytter, når der er heste:

Husk: Heste er følsomme dyr, bliver let nervøse og ikke alle ryttere med hest har lige meget styr over det.

Karina Wilhelm har skrevet en lille guide, som i september 2017 er bragt i vores trænings Facebookgrupper:

Cykler og Heste

Vi hører hjemme på Amager og mange af jer træner på Amager. Men her er også mange heste og der skal være plads og respekt til alle.
Under planlægningen af vores licensløb modtager jeg mange skideballer pga cykler og heste. Tænker det mest af alt handler om uvidenhed om hvordan man bør opfører sig omkring heste. Jeg har derfor haft kontakt med en heste rytter og bønnen til jer som cykelrytter er.

 1. Skal du passere en hest bagfra, så lav en kontant lyd. Syng eller fløjt.

2. Hav afstand til hesten. 1 1/2 meter mellem dig og hest er ikke nok. Ved godt at det nok nå i passere en anden cykel, men en hest skal have mere plads, pga dens synsfelt.

3. Du tænker måske at hesten godt kan trække ind til højre, men vi har mange grøfter langs vejene, som en hest nemt kan falde ned i. Hvis den falder ned i en af de dybe grøfter er der en risiko for at den ikke kan komme op igen. Hvilket er noget mange ryttere frygter

Jeg opfordre til at vi alle viser hensyn til hinanden, så der er plads til os allesammen og jeg får færre skideballer som løbsdirektør fremadrettet.

Ja og når du træner, så overhold færdselsloven, brug cykelhjelm og vis fornødent hensyn til andre trafikanter.  

Lad mig slutteligt tilføje, meninger og udsagn her er mine personlige – ikke nødvendigvis udtryk for klubbens eller bestyrelsens holdning. Men jeg er da helt sikker på at klubben/bestyrelsen, er som Morten skriver, åben for en positiv dialog og vil mødes med hestepigerne omkring Amager Cykle Rings arrangementer og træning. Vi skal jo allesammen være her.

 

Webmaster

Leave a Reply