DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Amalie vinder DM guld Tusnelda 4

Amalie vinder DM guld Tusnelda 4

Podiet ved DM – foto: Tina Dideriksen

Der har til aften været kørt DM i omnium for elite herre og damer. Det blev kørt på cykelbanen i Århus, som jo stadig er en udendørs cementbane.

I elitedamernes omnium var Amalie Dideriksen suveræn og vandt alle 4 discipliner – der blev kørt efter de nye regler, hvilket vil sige Scratch, Tempoløb, udskildning og finalen som er pointløb. Kun 16 årige Tusnelda Svanholmer blev en flot nr. 4 – tillykke.

Damer:
1. Amalie Dideriken
2. Trine Schmidt
3. Amalie Winther Olsen
4. Tusnelda Svanholmer

Amalie har tidligere vundet DM titlen i omnium i 2012, 2014 og 2016. Medens Michelle Lauge tog den i 2010 og 2015.

Tusnelda Svanholmer, klar til start under DM i 2016 – foto: Jesper Skovbølle

Herrer:
1. Frederik Rodenberg Madsen
2. Lasse Norman
3. Julius Johansen

OL bronze vinderen Lasse Norman havde nok ikke helt lagt bjergbenene fra Schweitz Rundt på hylden og han var også meget aktiv i søndagens landevjs DM løb – så vinderene af DM i omnium blev en gentagelse af DM i 2016, som blev kørt for kun 7 måneder siden i Odense.

Frederik Rodenberg og Amalie Dideriksen, DM i omnium 2017 – foto: Tina Dideriksen

De næste udfordringer for vores unge damer

Amalie rejser herefter til Italien for at deltage i Giro Rosa (Giro d’Italia for kvinder), som starter fredag med holdtidskørsel og er med sine 10 etaper, kvindernes længste (og hårdeste) etapeløb. Vi skal nok forvente at se Amalie i en hjælperrolle på holdet. Senere i juli skal Amalie så til Portugal og køre U23 Bane EM og i starten af august er der, EM på landevej, som i år foregår ved Herning.

Tusnelda skal deltage i etapeløbet Tidaholm med landsholdet, som forberedelse til ungdoms OL (Europæisk Olympisk Ungdomsfestival – EYOF) i Ungarn i juli – hvor Tusnelda er udtaget til at køre landevejsløbet.

Leave a Reply