DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > På torsdag starter 6-dagesløbet

På torsdag starter 6-dagesløbet

Torsdag den 26. januar starter det 55. københavnske 6-dagesløb – også denne gang er der deltagelse af ryttere fra Amager Cykle Ring. 

Fra venstre par nr. 10 Nadja Reichel/Solbjørk Anderson , i midten par nr. 7 Poul Holten Andersen (som kører med Emil Hansen) og par nr. 2 Laura Auerbach Lind/Trille Reichel – foto: Dan Reinhardt

I mini-6-dages løbet som er noget helt unikt for det købehavnske 6-dagesløb. Ingen andre steder kører man seksdagesløb for aldersgruppen 12-14 årige. Klubben er præsenteret ved følgende 5 ryttere: i Par nr. 10 Nadja Reichel/Solbjørk Anderson , i par nr. 7 Poul Holten Andersen (som kører med Emil Hansen) og par nr. 2 Laura Auerbach Lind/Trille Reichel

Der blev kørt for mini-6-dages første gang i 1977 i Forum (og det var bestyrelsesmedlemmer fra Amager Cykle Ring, der genskabte vinterbanen i 1976), så der er virkelig tale om en fast tradition. Adskillige store 6-dagesryttere og fremragende cykelrytter i øvrigt trådt deres cykel-barnesko i MINI 6-dagesløbet.

Det er PostNord, der præsenteret MINI 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena. Der køres for 37. gang. Igen i år er der international deltagelse med et par fra både Sverige og fra USA. Der skal køres over syv etaper med to etaper lørdag den 6. februar.

På hver etape køres tre spurter med 20, 10 og o omgange tilbage. I spurterne gives 5, 3, 2 go 1 point til henholdsvis nr. 1, 2, 3 og 4. På hver etape køres Elite Miljø Rengøring Præmiespurt, når der resterer 30 omgange. I den allersidste spurt gives dobbelt point.

 

Tusnelda Svanholmer – foto: Jesper Skovbølle

3-dages juniorcup

Her deltager i par nr. 3 Tusnelda Svanholmer med makkeren Westin Geim. Tusnelda har i den forgangne weekend kørt i Berlin og klarede sig helt flot. 3-dages junior køres fra fredag til søndag.

Jeppe Hanssing – foto: Jesper Skovbølle

6-dages CUP (U23)

I 6.dages cuppen deltager Jeppe Hanssing med makkeren Sander Andersen som par nr. 14 – Jeppe har gjort det rigtig flot i løbet af vintersæsonen; men netop U23 feltet plejer at være et hårdt parløb, hvor der ikke gives ved dørene.

 

Amalie Dideriksen 5-dobbelt dansk mester på banen i 2016 (her foran Trine Schmidt og Amalie Winther Olsen) – foto: Jesper Skovbølle

Ladies Cup uden Amalie Dideriksen

For første gang køres der Ladies Cup en omnium over 3 dage for elite kvinder – her ville det være naturligt at vores landevejs verdensmester, olympisk deltager og årets cykelrytter 2016 Amalie Dideriksen havde deltaget; men det er ikke lykkedes Amalie at indgå en aftale med ledelsen af 6-dages løbet . Lidt sørgeligt, at det danske publikum ikke får lov at heppe på Amalie i konkurrence på dansk grund. I stedet er de danske interesser præsenteret ved Trine Schmidt, Amalie Winther Olsen og Emma Norsgaard Jørgensen og vores tidligere klubkammerat norske Anita Yvonne Stenberg deltager ligeledes. Amalie Dideriksen har i weekenden inden det københavnske seksdagesløb deltaget ved Berlins Ladies Cup og har også kørt ved Ladies Cup i London Six-days. For os der følger kvindecykling er det positivt, at der stables dette arrangement på benene; men lidt sørgeligt at kvaliteten af feltet, ikke helt lever op til de øvrige Ladies Cup, som foruden Købehavn, består af London, Amsterdam og Berlin.

Startlister for felterne kan ses her: http://www.6dageslob.dk/startlister/

Programmet for hele 6-dagesløbet kan ses her: http://www.6dageslob.dk/program-for-6-dagesloebet/

Leave a Reply