DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Amalie nu kvalificeret til OL i Rio

Amalie nu kvalificeret til OL i Rio

Amalie Dideriksens mål med deltagelsen i VM var at sikre billetten til OL og det lykkedes,

Det blev en lidt nervepirrende dag ved VM ovenpå lørdagens optur, kom vi til Amalie’s mindre gode discipliner til formiddag, de to korte tidskørsler. Første disciplin 500m på tid med stående start, her blev det til en placering sidst af de 20 deltagere. Amalie rykkede fra en tredjeplads ned på en samlet 6. Plads. Efter en kort pause, blev der kørt omgang på tid, med flyvende start, her blev det til en 19 plads og Amalie, kom ned på en samlet 8. Plads.

Amalie, VM London - foto: Jesper Skovbølle

Amalie, VM London – foto: Jesper Skovbølle

For at placere sig til OL skal Amalie blive mellem de 8 bedste europæere. Inden VM lå Amalie/Danmark på en delt 7/8 plads med same point som Tyskland/Anna Knauer.

I eftermiddagens finale i omnium, pointløbet, blev det et meget taktisk løb, hvor Amalie, Tysland og de to nærmeste konkurrenter til OL kval Spanien og Italien holdt øje med hinanden.

Amalie kørte en flot finale og fik vist flaget på bedste vis; men på grund af taktikken og europæerne holdt øje med hinanden, var der to modstandere udenfor Europa, som vandt en omgang og passerede Amalie, som endte på en flot 10. Plads. OL mæssigt forbedrede Amalie sin placering og ligger nu 7 i Europa, hvilket giver hende OL billetten.

Laura Trott fra Storbritannien vandt VM-guldet foran franskmanden Laurie Berthon. Sarah Hammer fra USA vandt bronze.

Amalie Dideriksen - kvalificeret til OL i Rio, her foran VM banen i London - foto: Jesper Skovbølle

Amalie Dideriksen – kvalificeret til OL i Rio, her foran VM banen i London – foto: Jesper Skovbølle