DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Vores mangeårige medlem, æresmedlem og tidligere revisor Olav Aspelund er død

Vores mangeårige medlem, æresmedlem og tidligere revisor Olav Aspelund er død

Olav Aspelund, taget under en løbetur - Foto: Dan Reinhardt

Olav Aspelund, billedet er taget under en løbetur – Foto: Dan Reinhardt

Vores mangeårige medlem, æresmedlem og tidligere revisor Olav Aspelund er afgået ved døden. Olav blev 81 år gammel og har været medlem af klubben siden han startede som rytter i 1951.

Første gang Olav optræder i klubbens skrevne historie er i 1953, hvor han bliver nr. 2 i Afslutningsløbet (som også dengang blev kørt som parløb). Olav blev valgt ind i Amager Cykle Clubs bestyrelse i 1959 og sad først som kasserer og herefter som sekretær, frem til sammenlægningen med CK1960 i 1964 (hvor vi skiftede navn til Amager Cykle Ring). Hvornår Olav startede som revisor, er hen i det uvisse. Da han har haft denne post, så længe vi kan huske, tilbage. Olav var klubbens revisor indtil generalforsamlingen i februar 2012.

Olav har altid beredvilligt og trofast stillet op til klubbens løb, som hjælper.

Som klubbens revisor var Olav grundig og vedholdende og var ikke bange for at stille kontroversielle spørgsmål, ellers var Olav af natur, en stille og tilbageholdende type, som altid hjalp til, når der var noget.

Olav har altid haft en brændende interesse for klubben og især for cykelsporten, selv har jeg delt værelse med Olav på en supportertur med team CSC Tiscali, til Amstel Goldrace i Holland – og cykelsporten blev på en eller anden måde også Olav’s skæbne. Olav var, som tilskuer, til stævne i Ballerup Super Arena (DM i 50 km parløb) tirsdag den 30. december 2014, og var så uheldig at falde på vej hjem – slå knæet alvorligt og er siden da røget ind og ud af hospitalet, fik så lungebetændelse i tilgift og døde af hjertestop, i tirsdags.

Som et andet æresmedlem udtaler: “Olav var et ægte ACR medlem der satte klubben fremfor personlige ting. Dem findes der desværre ikke så mange af mere.”

Olav bisættes lørdag fra Tårnby Kirke

Ære være hans minde

1 Response

  1. Ulla Aspelund Lorentsen

    Mange tak for de fine ord. Dejligt at også andre vidste hvilket fint menneske min far var.
    MVH Ulla Aspelund Lorentsen

Leave a Reply