DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Beretning fra Tønder/Bov turen 2015

Beretning fra Tønder/Bov turen 2015

Af Morten Anderson

Se billedalbum fra turen, nederst

Fredag den 25. september satte en stribe lækre BMW’er fra Jan Nygaard og 23 ungdomsryttere kursen mod Fiskenæs i Gråsten og løbene i Tønder og Bov, der markerer afslutningen på løbssæsonen. Dermed var der tale om den største ACR-deltagelse nogensinde – og rytterne viste de orange farver frem på flotteste vis.

Afgang fra Amager fredag - foto: Dideriksen

Afgang fra Amager fredag – foto: Dideriksen

Tønder

En lang køretur, et par timer i vandlandet og pasta i store mængder betød, at der hurtigt faldt ro over delegationen fredag aften, og dermed var alle – efter en solid morgenmad i husene – klar til at køre de første løb i Tønder lørdag formiddag. Efterårssolen fik rytterne til at smide de lange gevandter under opvarmningen, men 20 minutter før første start drev tunge skyer ind over ruten, og netop som rytterne bevægede sig mod startområdet, faldt de første dråber.

Så startede regnen. Alfred U11 - foto: Dideriksen

Så startede regnen. Alfred U11 – foto: Dideriksen

U11 og U11P

Den kraftige byge påvirkede løbet voldsomt, da den lette vind gjorde rytterne kolde, og da de 750 meter med brosten i Tønder pludselig var spejlglatte, fik det flere af felterne til at knække i mindre bidder. I U11-rækken endte det dog med en spurtafgørelse, og Peter førte feltet ind på opløbsstrækningen – desværre fik han problemer med kæden, netop som han trådte an i spurten, og dermed måtte han se sine vinderchance fordufte. ACR fik dog en mand på podiets andet trin, da Alfred kørte en formidal spurt og kun blev slået af en stærk rytter fra Næstved. William, Kasper og Ask leverede alle også solide præstationer på den vanskelige og våde rute.

Johanne var helt suveræn i U11P, hvor hun kom i mål med en gruppe drenge mere end fem minutter foran nærmeste konkurrent – lidt af en præstation på 11 kilometer.

U13 og U13P

I U13 havde ACR fire ryttere med i det 45 mand store felt. Zacharias havde på forhånd udset sig dette løb til at køre med om en topplacering – og det mål nåede han med en fornem 6.-plads i den hårde spurt. Lukas kørte også et meget flot løb og kom ind i samme tid som vinderen på en 11.-plads. Brostens-stykket havde sat sit præg på feltet, der kom ind drypvis (og dryppende!), men Jonas og Kornelius formåede at komme ind i gode tider mindre end 20 sekunder efter de forreste.

Der var ligeledes fire ACR-ryttere til start i U13P, og her forsøgte Nadja at slippe væk i flere omgange. Hun fik faktisk hul, men måtte kort før mål se sig hentet, da to stærke jyske piger satte sig for at køre hende ind. Til gengæld kunne ACR glæde sig over, at det gav Trille mulighed for at udnytte sine fantastiske sprinter-egenskaber, og hun vandt da også spurten klart og henviste de to jyske ryttere til 2.- og 3.-pladsen. Nadja og Solbjørk kom ind som nr. 4 og 5, mens Liva sluttede sit første U13P-løb på en flot 7.-plads.

U16 med Tusnelda - foto: Dideriksen

U16 med Tusnelda – foto: Dideriksen

U15, U16 og Dame Junior

De to U15-drenge Felix og Poul sad med helt fremme det meste af løbet i B-feltet, men da Poul blev ramt af defekt og måtte udgå, var Felix alene i førergruppen. Det håndterede han dog uden problemer og kørte sig ind på en stærk 6.-plads.

Tusnelda styrede U16P-feltet og kom af sted med en gruppe på fem ryttere. Trods flere angreb formåede hun desværre ikke at komme væk, og det store initiativ havde tæret på kræfterne – alligevel fik hun kæmpet sig i mål som nr. 4.

Nanna kørte sit første løb som Dame Junior, og på trods af den stærkere modstand og betydeligt længere distance, gjorde hun det fremragende og endte som nr. 5. Kristin, som var rejst fra Island for at køre i Amagers orange trikot, så stærk ud og havde benene, men var forfulgt af uheld og måtte udgå af sit løb med defekt.

U15 drenge: Felix Clausen 6
U13 drenge: Zacharias Ozairy 6, Lukas Biil Juhl Andersen 11, Jonas Oliver Michaelsen 32, Kornelius Weischelfeldt 33
U13 pige: Trille Reichel 1, Nadja Reichel 4, Solbjørk Minke Anderson 5, Liva Kornval 7
U11 drenge: Alfred Mørch Kongstad 2, Peter Bheki Kring Laursen 8, William Bunde 14, Kasper Olischer Langhorn 16, Ask Stigaard 18
U11 pige: Johanne Resen 1

Bov

Lørdag eftermiddag var der fællesfrokost på terrassen i et af husene, og så blev det igen tid til et par timer i vandet før aftensmaden. Aftenen bød også på tv-transmissionen af Amalies første VM som senior. I alle husene sad børn og voksne dybt koncentrerede om computerskærmene – og det er ikke umuligt, at de mange høje tilråb nåede fra det sønderjyske ferieland til de stejle brostensstykker i Richmond, Virginia – den helt særlige ACR-klubfølelse manglede i hvert fald ikke!

U11 og U11P

Søndagens første løb skulle køres allerede 8.30 i Bov, og derfor var de yngste ryttere oppe, så de kunne følge solopgangen over Fiskenæs, mens der blev spist nyristede boller, havregryn og müsli.

Ruten i Bov var en smule mere kuperet end dagen før, men først og fremmest var den længere – også længere end de fleste andre løb i sæsonen. Derfor var det også en væsentlig mindre gruppe, der skulle spurte om sejren i U11-klasen, men ACR var også i dette løb repræsenteret med to ryttere blandt de fire første. Alfred igen kom på podiet – denne gang som nr. 3 – mens Peter pressede sig ind på 4.-pladsen. William hentede en fornem top 10-placering, da han fik kørt sig helt frem i en større gruppe, hvor også Kasper og Ask sad blot 10 sekunder efter vinderen.

I den store gruppe sad også Johanne, der altså formåede at komme hjem sammen med størstedelen af drengene. Det gjorde hende atter urørlig i U11P-klassen, og denne gang havde hun hele syv minutter ned til nærmeste forfølger.

U13 Pigepodiet - foto: Dideriksen

U13 Pigepodiet – foto: Dideriksen

U13 og U13P

U13-klassen skulle ud på 4 omgange á 8 kilometer, og det fik drengene til at køre et meget taktisk løb. Men da der efter et par omgange endelig blev lukket op for posen, sad de tre ACR-ryttere med uden problemer. Opløbsstrækningen havde et skarpt sving 200 meter før mål, og derfor var der hård positionskamp frem mod det afgørende punkt. Løbet endte i en massespurt, hvor Jonas og Lukas sad glimrende med i den bedste halvdel, men også Zacharias kom ind i samme tid som vinderen.

Hos pigerne havde Nadja sat sig for at tage revanche for lørdagens løb, men igen var det svært at få sat de to jyske piger. De fire ACR-piger, der var til start, arbejdede godt sammen på de første omgange, og på sidste omgang lykkedes det at få drænet modstanderne så meget, at Nadja kunne slå et hul 500 meter før mål og køre sejren sikkert hjem. Solbjørk pressede den ene af de jyske piger ud af podiet og tog 3.-pladsen, mens lørdagens vinder, Trille, tog sig af 5.-pladsen, og Liva gentog sin flotte 7.-plads.

U13 drenge i Bov - foto: Dideriksen

U13 drenge i Bov – foto: Dideriksen

U15, U16P og Dame Junior

Den gode kørsel fra lørdagen havde givet Felix blod på tanden, og Poul var opsat på at vise, at han også havde været godt kørende før defekten dagen før. Også i U15 B-feltet var en stor del af løbet præget af tøven, men da der blev sat fart på, gik det til gengæld virkelig stærkt, og derfor var det på alle måder skønt, at begge Amager-ryttere kørte sig i top 10. Felix kørte endnu bedre end dagen før og sluttede som nr. 5, mens Poul tog 10.-pladsen.

U16-pigernes løb blev en urolig affære, og der blev brugt mange forskellige midler i forsøget på at presse hinanden fysisk og psykisk. I de situationer er det godt at have holdkammerater omkring sig, og selvom Tusnelda havde et godt samarbejde med en svensk rytter, var hun meget alene i feltet og kunne ikke finde kræfter til spurten. I den kontekst siger det meget om styrken, at hun formåede at komme ind som nr. 7 i samme tid som vinderen.

Dame Junior-løbet var hurtigt afgjort, da en rytter var helt suveræn og kørte fra feltet tidligt. Nanna havde allerede vænnet sig til tempoet og distancen, og hun kom i mål med en gruppe på fem ryttere som nr. 6.

Uden mad og drikke, duer heltene ikke - foto: Dideriksen

Uden mad og drikke, duer heltene ikke – foto: Dideriksen

Og Amager igen

Således var bilerne pakket med glade (og trætte) unger, pokaler og blomster, da turen atter gik mod Amager. Årets Tønder/Bov-tur blev ikke kun en resultatmæssig succes, men viste en børne- og ungdomsafdeling i rivende udvikling, hvor det sociale og sportslige går hånd i hånd – og målet er at sætte en ny deltagerrekord allerede til næste år.