DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Vores cykelsport har brug for dig og din mening

Vores cykelsport har brug for dig og din mening

Dansk Cykelsport er i udvikling og har stor succes disse år – ikke mindst takket været de mange frivillige hjælpere.

Distrik Sjælland er vores distrikt og dem der står for afvikling af cykelløb øst for storebælt.

På seneste årsmøde blev der valgt en ny distriktsbestyrelse i Danmarks Cykelunion distrikt Sjælland. Morten Anderson, Amager Cykle Ring blev valgt til ny formand for distriktet. Jesper Thiesen, blev valgt vtil repræsentantskabet, vores dame A rytter Rikke Bak Dalgaard, blev valgt ind i distrikts-bestyrelsen og David Rasmussen (bestyrelsesmedlem i ACR) er desuden daglig forretningsfører.

Distriktet har tre “tilbud” i denne omgang,

  • idéudviklingsmøde (on-line) om cykelløb på landevej
  • Et jobtilbud
  • En mulighed for at påvirke de sportslige regler

1) Deltag i åbent idé-udviklingsmøde (hjemmefra) torsdag den 2. september 2021

Distrikt Sjælland inviterer til åbent idéudviklingsmøde om cykelløb på landevej torsdag d. 2 september kl 18.30 – 20.00. Mødet er for alle interesserede og du kan deltage on-line hjemmefra via “Teams”.

Hensigten med mødet er at skabe en dialog og belyse de udfordringer, vi sammen står med aktuelt – og ikke mindst se på, hvordan vi i fællesskab kommer i mål med at skabe løb, som både kan løftes af klubberne og imødekommer medlemmernes ønsker. 

Det er med andre ord et sted, hvor alle har mulighed for at fremsætte tanker, der kan udvikle dansk cykelsport – og alle forslag og idéer er velkomne. 

Meld tilbage på denne mail og så sender vi link til Teams-mødet: sjdcu@cyklingdanmark.dk


2) Hjælp til nyt tidtagningsteam – vigtigt!

Vi har akut brug for hjælp til afvikling af cykelløb i alle discipliner – både på den korte og den lange bane. Distriktet er som nævnt ikke en virksomhed, og selvom mange ser DCU som et stort og uigennemskueligt bureaukrati er virkeligheden en ganske anden. Vi er klubfolk i en bestyrelse for de sjællandske klubber på tværs af interesser og discipliner – og vi er alle klubber dybt afhængige af, at vi hjælper og støtter hinanden.

Vi holder dog også et fælles opstartsmøde for nye interesserede tirsdag den 31. august, så skriv til sjdcu@cyklingdanmark.dk, hvis du vil være en del af Distrikts Sjællands tidtagningsteam!

Se jobannoncen her:


3) Forslag til ændring af sportslige regler

For de, der deltager i cykelløb, er de sportslige regler, klasseinddeling o.lign. af stor betydning.

DCU’s sportslige regler opdateres hvert år og gælder fra og med 1. marts til og med udgangen af februar det følgende år. Det er udvalg, distrikter og administrationen, der kan indstille regelændringer til beslutning hos hovedbestyrelsen – det skal ske senest 1. november.

Det betyder, at Amager Cykle Ring, som klub kan fremsende forslag til ændringer af de sportslige regler til os i distriktsbestyrelsen senest 15. oktober – og gerne før. Så vil vi i distriktsbestyrelsen behandle forslaget på et bestyrelsesmøde og indstille det til endelige vedtagelse, hvis der er opbakning til det. Forslag til ændringer af de sportslige regler sendes direkte til distriktet sjdcu@cyklingdanmark.dk senest 15. oktober.


Distrikterne er de centrale politiske og driftsmæssige organer i Danmarks Cykle Union. Distrikterne udpeger bestyrelsen via Repræsentantskabet, afholder cykelløb, udtager distriktshold og har ansvar for dommervogne, licenser, propositioner, tilmelding og tidtagning. 

Leave a Reply