DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Danmarks Cykle Union aflyser alle cykelløb indtil 1. juni

Danmarks Cykle Union aflyser alle cykelløb indtil 1. juni

Efter statsministerens udmelding mandag aften (6. april 2020) har Danmarks Cykle Union været i tæt dialog med både myndighederne og DIF om betydningen for cykelsporten, og på den baggrund har Danmarks Cykle Unions bestyrelse og distriktsformændene besluttet at aflyse alle cykelløb indtil 1. juni.

For klub- og medlemsaktiviteter gælder fortsat de samme retningslinjer og opfordringer som tidligere:
Danmarks Cykle Union opfordrer indtrængende til ikke at træne i grupper – hverken på landevej eller i skoven! Træning bør kun ske alene eller med ens nærmeste – og med stor afstand til hinanden. Træning på egen hånd er stadig en god idé, hvis man husker at vise hensyn og i øvrigt følger myndighedernes vejledninger, og man skal fortsat undgå ekstremt udmattende træning.

Vi vil igen understrege, at vi til fulde forstår ønsket om at komme i gang med både klubaktiviteter og cykelløb, og vi arbejder på at udvide landevejssæsonen med løb i både juli og oktober måned, såfremt det bliver muligt i forhold til restriktioner. Løbsarrangører skal kontakte deres distriktsformand ved tvivlsspørgsmål.

Danmarks Cykle Union og flere andre specialforbund, som også har deres primære idrætsaktiviteter på udendørs arenaer, har bedt DIF give klart udtryk for over for regeringen og ministeriet, at der er et udtalt behov for idrætsspecifikke vurderinger, vejledninger og anbefalinger, og vi afventer et svar på denne forespørgsel.

Vi er dog også nødt til igen at slå fast, at samfundsmæssige og menneskelige hensyn går forud for alt andet, og at genåbningen af udendørs idrætsaktiviteter i klubberne skal og vil ske ansvarligt og efter klare retningslinjer fra myndighederne. I øjeblikket hentes inspiration i den norske model, hvor der er udarbejdet detaljerede retningslinjer for en reguleret åbning af idrætslivet, der tager højde for myndighedernes råd. Vi håber, at vi i Danmark kan få tilsvarende vejledninger i forbindelse med næste fase af genåbningen.

Danmarks Cykle Union er konstant i kontakt med myndighederne, DIF og Team Danmark i forhold til råd og anbefalinger til klubber og medlemmer, og vi følger desuden DIF’s store indsats med at få etableret økonomiske hjælpepakker til både klubber og forbund. Vi har tirsdag aften med glæde modtaget budskabet om, at der nu er skabt en hjælpepakke rettet mod klubber og foreningsliv, og vi arbejder på at få præcis information om, hvordan klubberne får mulighed for støtte og evt. kompensation.

Vi er naturligvis alle dybt kede af situationen, men vi tror på, at vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi kan få en klar tilkendegivelse om, hvornår vi for alvor kan komme i gang med cykelsporten i Danmark igen. Indtil da må og skal vi stå sammen om fortsat at vise hensyn – det er den hurtigste vej tilbage.

Pas godt på jer selv og hinanden.

På vegne af administrationen, distrikterne og Danmarks Cykle Unions bestyrelse
Charlotte Frank, Willy Frederiksen, Martin Elleberg Petersen og Henrik Jess Jensen

Leave a Reply