DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Fra vores åbne løb den 15. september

Fra vores åbne løb den 15. september

Amager Cykle Ring måtte på grund af vejarbejde, på Amager, henlægge vores åbne løb til Stevns, med start og mål på torvet i Store Heddinge. Samtidig havde klubben fået tildelt æren, at afholde finalen i sidste afdeling af Demin Cup, for herre eliten (den danske superliga for cykelryttere) og Uno-X Cup for U19 rytterne.

Stevns Kommune og Store Heddinge tog hjerteligt imod os, hovedgaden var pyntet op med flag. På torvet var der boder fra den lokale handelsstandsforening og Stevns borgmester Anette Mortensen delte præmier ud og sendte eliterytterne afsted med en lille tale. Ja og kommunen havde via e-post sendt orientering til berørte borgere.

Udvalg af glade hjælpere fra Amager Cykle Ring’s motionsafdeling, fra venstre Preben, Sanne (vores lokale sognepræst), Hanne, Finn og Michael – foto: Jesper Skovbølle

Den lidt over 20 km lange rute, som undervejs gik helt ud til vandet ved Højerup, var stort set ensrettet og vejret viste sig fra en yderst blæsende side, med stærk sidevind. Så det blev et cykelløb af den hårde slags og de fleste af felterne blev splittet ad.

Henrik Fallesen fra Danmarks Radio gjorde et flot og kompetent job som speaker og styring af præmie ceremonierne, hele dagen. Assisteret af præmie og “kyssepige” vores tidligere formandinde Lone Billehøj.

Demin Cup feltet med Postnord Danmark Rundt vinderen Niklas Larsen, foran Martin Mortensen og Michael Mørkøv – foto: Jesper Skovbølle
Demin Cup vindes af Frederik Rodenberg, foran Michael Mørkøv og Niklas Amdi Pedersen – foto: Jesper Skovbølle

Eliteløbet blev efter de 185 km afgjort i en spurt blandt 20 ryttere og vindes af lynhurtige Frederik Rodenberg fra Team ColoQuick, som slår Danmarksmesteren Michael Mørkøv fra Deceuninck – Quick-Step og med Nicklas Amdi Pedersen fra Team Almeborg Bornholm på trediepladsen.

Vores licenstræner og medlem Rasmus Bøgh Wallin fra Riwal, blev nr. 7 i spurten og lå inden dagens finale nr. 2 i den samlede cup – desværre sneg Michael Carbel fra team WAOO sig ind på 5. pladsen og da de samlet havde lige mange point i cuppen, med en bedre placering i finalen, fortrængte Michael Carbel, Rasmus fra andenpladsen. Men da ganske flot at to “Amagerryttere” med Tobias Kongstad, som sidste år vandt den samlede cup og nu hans “roomie” Rasmus på 3. pladsen i år.

U19 / juniors samlede Uno-x Cup, samt finalen blev vundet af Emil Scandorff Iwersen fra Team ABC. Emil har også en fortid som drengerytter i Amager Cykle Ring. Team ABC vandt den samlede holdkonkurrence.

Slut stillingen i Demin Cup 2019 – Vinder Nicklas Amdi Pedersen, foran Michael Carbel Svendgaard og Rasmus Bøgh Wallin – foto: Jesper Skovbølle

De officielle resultater for alle klasser kan læses her: http://resultater.cyklingdanmark.dk/mobilstillingen.php?id=1241

Mange præmier til Amagerryttere:

Bianca Christiansen vinder Dame B – foto: Jesper Skovbølle
C-klassen, nr. 2. Mathias Hamburger Holm, 3. Martin Hansen – foto: Jesper Skovbølle
H40 nr. 5 Søren Nielsson – foto: Jesper Skovbølle
U11 drenge vindes af Valdemar Wagner – foto: Jesper Skovbølle
U11 Pige blev det til 3. plads til Stine Waltoft – foto: Jesper Skovbølle
U13 Drenge, vindes af Alexander Louis Svenningsen, med Alexander Kamstrup Røssel på 7. pladsen og der var præmier til alle gennemførende, heraf 4 fra Amager. – foto: Jesper Skovbølle
U13 Piger, nr. 2 Emma Sophie Nielsen, 4. Cæcilia Køster Nielsen, 6. Sif Stigaard – foto: Jesper Skovbølle
U15 Drenge nr. 5 Magnus Bachke Knudsen, 9. Jakob Falk Paarup, 13. Noah Mikkel Nielsen – foto: Jesper Skovbølle
U15 Piger, nr. 4 Anna Margrethe Hansen – foto: Jesper Skovbølle
U17 Drenge, nr. 11 Albert Holm – foto: Jesper Skovbølle
U17 Piger, nr. 4 Liva Kornval – foto: Jesper Skovbølle

Tak for jeres indsats – “Løbsdirektør” Karina Wilhelm skriver:

Mange tak for i søndags.
Dejligt at se så mange Amager rytter give den gas på en ny ruten i et satans blæse vejr.

Skønt at se så mange Amager unger rande rundt og lege med hinanden på torvet efter de havde kørt løb. Et bevis på børne/ungdoms afdelingens gode arbejde med sammenhold og fællesskab.

En stor tak til alle jer der stod mange timer i hård blæst og kulde med et flag i hånden. Både ryttere og kommisærer var meget tilfreds med jeres indsats og de fandt ruten meget sikker.

Mange tak til alle chaufførerne som ledte vejen for feltet. Og tak fordi vi måtte låne jeres biler. Undskyld til dem af jer der endte i min svinesti af en bil, nok det mest rodet i mit liv.

Tak til jer der var der for se cykelløb og sprang til og løse de opgaver der opstod undervejs.

Tak til Jesper Thiesen for det kæmpe store arbejde med at forhandle et usædvanlig godt samarbejde med Stevs kommune som dannet en fantastisk ramme for en cykelfest.

Taskforce……hold da op for nogle seje gutter. Det er et kæmpe arbejde i laver, som vi slet ikke kan være foruden. 130 skilte, 4 tons. Også lige det løse. I havde ikke bare en lang dag men mange lange dage og aftener. Jeg er imponeret.

Tak til jer der ikke har noget med klubben at gøre, men som alligevel gav jeres hjælp, tid og evner.

Kæmpe tak til Stevns kommune for at tage i mod gæster og give os så fin en ramme og opmærksomhed.
Tak til alle de lokale der havde dækket op uden for deres hus, alle dem der sad hele dagen og hygge på cafeen. Alle dem der kom og takket for at vi var kommet med vores løb og som inviteret os til at komme igen.

Tak til DCU for tilliden.

Vi ved godt at der er ting der ikke fungeret, særligt omkring mad og biler og det skal der rettes op på. Men på den anden side er det altid godt med noget at arbejde med, ellers bliver det for kedeligt.

Det var en fantastisk dag, altid en fest at være sammen med Amager Cyklering som jeg er taknemlig for at jeg får lov til at deltage i. Det var ikke den vej som jeg havde set for mig da jeg for 10 siden satte mine ben for første gang i klubhuset til en introaften med en forventningsfulde Karla på 8 år i hånden. Det var forøvrigt slet ikke mig der havde lovet hende at hun måtte gå til cykling.

Tak for endnu en dejlig dag.

Tak til sponsorerne:
Mogens Lind VVS #mlvvs – hovedsponsor for Amager Cykle Ring
Henrik Wessel #henrikwesselas #københavnsstærkesteforhandler #peugeot
Demin #deminskilte
Uno-X #uno_x

Podiet i A-klassen 1. Frederik Rodenberg, 2. Michael Mørkøv og 3. Nicklas Amdi Pedersen – foto: Jesper Skovbølle

Links til lidt referat af løbet:
https://www.feltet.dk/nyheder/se_slutstillingen_i_demin_cup_2019/

https://www.cykelmagasinet.dk/riwal-duo-tager-stor-parloebs-sejr-mathiesen-paa-podiet-i-madrid-rodenberg-vinder-denim-cup-finale

Her lidt omtale fra de lokale medier på Stevns:

Julius Johansen, Team ColoQuick leder udbruddet ind i St. Heddinge

https://sn.dk/Stevns/Video-og-billeder-Kaempe-cykelevent-fylder-godt-op-i-bybilledet-i-Store-Heddinge/artikel/871247

https://sn.dk/Stevns/Tilskuerne-fik-cykelloeb-og-hvidvin-paa-foerste-parket/artikel/871509

https://sn.dk/Stevns/Til-bageren-med-et-helt-cykelfelt-i-bakspejlet/artikel/871514

Leave a Reply