DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Så er ferien snart forbi ….. OL og EM

Så er ferien snart forbi ….. OL og EM

For nogen er sommerferien ved at være slut, her er lidt blandet nyt fra ungdoms-OL, Øresundscup, EM m.m.

Tusnelda tidligere på sæsonen, i Roskilde’s løb 2017 – foto: Jesper Skovbølle

Tusnelda har deltaget i ungdoms-OL i Gyor i Ungarn

Tusnelda Svanholmer har repræsenteret Danmark ved ungdoms OL. Et OL for unge under 17 år. Formålet med Tusnelda’s udtagelse var som støtte ved  pigernes landevejsløb. Først kørte de danske ryttere tidskørsel, hvor Tusnelda kom ind på en beskeden 43. plads – medens det hos drengene blev til guld ved William Blume Levy. I landevejsløbet opfyldte Tusnelda sin hjælperrolle og danske Maria Bertelsen fik spurtet sig til en bronze medalje.

Jeppe Hanssing – Team ACR-FBL elite – foto: Jesper Skovbølle

To gange løb i Skåne

På Sjælland er der løbspause i juli men i weekenden den 22. – 23. juli blev der kørt landevejsløb i Skåne – løbet var 5. og 6. afdeling af sæsonens nye tiltag Øresunds Cup. Lørdag var det Ringenloppet, hvor Jeppe Hanssing blev nr. 7 i eliteklassen (vinder Rasmus Bøgh Wallin) hos damerne blev Michelle Lauge Quaade nr. 7 og Maria Adamsen nr. 11 (der var 37 damer i feltet) Tristan Hansen vandt i U11. Conrad blev nr. 2 i U13 og Nicolina Hansen nr. 2 i U13pige. Se alle resultater her: Resultat_Ringen loppet

Søndag var der så Trampenlinjet også kaldet “Slaget ved Lund”. Her vandt Rasmus Bøgh Wallin igen, eliteklassen og bedste Amagerryttter blev Anton på 15. pladsen. Michelle og Maria blev henholdsvis nr. 7 og 8 hos damerne. Michael Kahr nr. 3 i D-klassen og Conrad blev igen nr. 2 i U13 drenge og Nicolina nr. 3 i U13 pige, medens lillebror Tristan blev nr. 2 i U11 drenge. Se alle resultater her: Resultat_Slaget_ved_Lund

Den kommende forlænget weekend, er der landevejsløb i Jylland – Randers Bike Week.

Amalie ved Roskilde’s løb – foto: Jesper Skovbølle

Amalie høster 3 medaljer ved bane EM og flot 7.plads i London. 

Efter at have deltaget på det sejrende hold i kvindernes Giro de Italia, (årets hårdeste og længste etapeløb) gik turen for Amalie til U23 Bane EM i Portugal. Fra de høje bjerge til de skrå brædder, en svær omstilling. Sigtet med Amalie deltagelse var at samle point til kommende World Cup’s og VM for dermed at starte kvalifikation til OL i Tokyo i 2020 – fokus var den Olympiske Omnium og som opvarmning, for at få banebenene i gang, deltog Amalie i EM i scratch og pointløb. Det blev til EM bronze i scratch og EM sølv i pointløb og lidt skuffende for Amalie “kun” bronze i omnium. Finalen i omnium endte meget taktisk, inden finalen lå Amalie på andenpladsen efter en italiner – Italieneren lagde sig i hjul på Amalie hele finalen og gik kun forbi i et par af poinspurterne. Slog ud når Amalie slog ud, efter føring – så det blev forgæves kamp, desværre nåede britten på 3. pladsen lige at slå Amalie i sidste spurt og dermed skubbede Amalie ned på bronze pladsen.

Efter varme og baneløb i Portugal var næste udfordring, så det meget prestigefyldte gadeløb i London i lørdags – Prudential Ride (London Classic) – med opløb foran Buckingham Palace og ruten over b.la  Trafalgar Square. Det styrt-regnede hele løbet og med de to U sving på gadeløbsruten, hvor der skulle bremses helt ned i det glatte føre – blev det et meget interval-præget løb, som blev kørt i så højt tempo, at ingen udbrud kunne slippe afsted. Amalie kørte klogt og holdt sig i top 20 det meste af løbet. Det var holdets taktik, at der skulle køres for Amy Pieters; men hun overgav sprinterrollen til Amalie, da der manglede 4-5 omgange. Amalie vandt den sidste af de 3 indlagte præmiespurter og blev ikke helt optimalt afleveret i finalen og endte på en 7. plads – men også lutter klassesprintere foran Amalie (se resultat her: Ridelondon-Classique-2017-Individual-Results.pdf ). Danske Magnus Cort som blev flot to’er dagen efter hos herrerne og Amalie er netop udset til hovedroller, hvis det ender med sprinterafslutning ved EM i Herning.

EM maskotten BIKEY

EM i Herning den kommende weekend

Her er lidt fakta om EM i Herning som starter på Onsdag den 2. august og slutter på Søndag den 6. august – særlig interessant med “Amagerøjne” er kvindernes 120,6 km landevejsløb på lørdag, hvor Michelle Lauge Quaade og Verdensmesteren Amalie Dideriksen er på holdet. Derudover deltager Anton Örn Elfarsson på det Islandske landshold og kører både enkeltstart torsdag og linieløb søndag.

Et lille oberblik her: http://www.cyclingworld.dk/fakta-om-landevejs-em-2017-i-herning/  & og løbets hjemmeside her: www.euroroad17.dk

Michelle Lauge Quaade

Michelle skrev den 25. juli på sin Facebook side: 11 dage til det går løs i de rød/hvide farver til EM i Herning! Jeg har brugt den sidste tid på at lave den bedst mulige forberedelse så jeg forhåbentlig kan leve op til de forventninger, der er når man trækker i de danske farver og skal køre for sit land. Jeg glæder mig helt ustyrligt og er nu i fasen hvor formen finpudses. I dag gav jeg mig selv et kæmpe mentalt boost ved at køre et par omgange på VM-ruten fra 2011 i Rudersdal. Her var første gang jeg repræsenterede Danmark ved et internationalt mesterskab i eliten jeg tror aldrig glemmer den fantastiske stemning. Tankerne fløj tilbage på den overvældende følelse det gav at være dansk rytter i Danmark til et så stort event og sommerfuglene kom frem i maven. Jeg føler mig mere end klar til at opleve endnu et internationalt mesterskab på hjemmebane og jeg håber og tror på at den hårde træning de sidste uger giver pote!

 

Klubaften og spisning i klubben om mandagen

Der har været åbent i klubben, henover sommerferien og her mandag den 31. juli er der kommet nye varer hjem i tøjbutikken, b.la kosttilskud til rimelige priser.

Gnerelt har været lidt tomt i klubuset på klubaftenerne om mandagen efter at “børnene” er begyndt at samles og spise efter træning om tirsdagen. Gitte Palm har nu overtalt Myrna til at lave mad om mandagen. Så dem der har trænet og rullet på Amager, kan samles og spise i klubben. Tilmelding til Gitte Palm på Facebook. Spisningen starter i midten af august.

 

Leave a Reply