DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Rytterfest Referat og foto’s

Rytterfest Referat og foto’s

Lørdag den 2. november 2019 blev der afholdt årets rytterfest i Klubhuset på Saltværksvej.

Der var pyntet op og feststemte deltagere – foto: Dan Reinhardt

Klubbens nye formand Per Thue Hansen, var kastet ud i planlægningen af festen. Lokalet var pyntet op og borddækning foretaget af frivillige, andre frivillige stod i baren og igen andre tog den mindre prestigefyldte oprydning, dagen efter. TAK !

Fra venstre: Formand Per Thue Hansen, Thor Mørup Prødel (årets bedste resultat), Christian Lindquist (Klubmester) og Søren D. Nielson (bedste veteran) – foto: Dan Reinhardt

I sin velkomst lagde formanden vægt på at vi er en klub med stærke traditioner, trofaste medlemmer som bliver jubilarer, prestigefyldte pokaler og gode minder, noget som det er vigtigt vi værner om og vedligeholder.

I Amager Cykle Ring har vi hele “pipelinen” fra talentudviklingen, af yngre ryttere, som kan gå videre til licens og eliteklasserne. Samtidig har vi en aktiv motionsafdeling. Samt frivillige som yder en stor indsats.

Således var der blandt festdeltagere medlemmer fra 11 år over ungdom, klubbens elitehold, motionister til æresmedlemmer sidst i 70’erne.

Jubilarer

Det er vigtig at fejre vores klub jubilarer og en del af disse var mødt op, for at modtage den prestigefyldte jubilæumsnål.

Simone Tornholm (Kratholm) 25 års jubilæum
Simone er nærmest født ind i klubben, og er den yngste 25 års jubilar der nogen sinde har været i klubben. Simone er aktiv som træner for de små cykelbanen i Ballerup og det nyder klubbens yngste godt af.

Henrik Helt Hansen 25 års jubilæum
Henrik Helt Hansen har været en habil A-rytter i klubben, senere ydet en stor indsats i træner og bestyrelsesarbejdet. Henrik bor nu i Tølløse.

Peter Hansen 50 års jubilæum
Peter var en af de store sprintere i sin tid og har været den mest vindende rytter på Ordrupbanen. Peter har altid været hjælpsom overfor nye og klubbens øvrige ryttere. Man kunne være sikker, at hvis Peter var med feltet hjem, så vandt han også spurten. Der var tre store sprintere dengang, Peter Hansen på Ordrupbanen, Peder Pedersen på Odensebanen og Niels Fredborg i Århus.

Jubilarerne som var tilstede ved festen, Simone, Peter Hansen, Henrik Helt og Michael Helsgaun, flankeret af formanden og Bjarne Kratholm. – foto: Dan Reinhardt

Michael Helsgaun
Du er blevet hyldet af Jan med en lille film på FaceBook som har fået masser af likes og kommentarer. Det fortæller jo bedre en nogen ord hvor afholdt og respekteret du er i klubben og hvor stor betydning din indsats har haft og stadig har for mange ryttere og gode venner her i klubben.

Michael, du er om nogen indbegrebet af en klubmand. Du blev medlem her i klubben i 1969 – det år hvor Apollo 11 missionen sendte os allesammen til månen – men en måske endnu vigtigere begivenhed det år var at Eddy Merckx debuterede i TdF og rev det hele i stumper og stykker. Så mange år siden er det du løste medlemskort til klubben.
Du er en sand ildsjæl som har brugt tonsvis af timer i ACR – du har siddet i bestyrelsen, arrangeret løb, træninger, ture og sikrer at afviklingen sker med udbytte for de fleste – de gange jeg har kørt med dig er jeg ihvertfald blevet tæsket godt igennem – men du er også opmærksom sikkerhed og god opførsel også over for andre. Du kan rigtig meget på en cykel og du ved rigtig meget om at lære andre at cykle ordentligt og det har hundredevis af medlemmer i ACR nydt godt af gennem årene. 1000 tak for det Michael.
Du tager initiativ – du går forrest – du tilbyder os alle sammen gode oplevelser i form af træning, ture til nye rejsemål i det store udland. Du har været med næste hele vejen i ACR og prøvet det meste man kan i foreningslivet og inden for cykling – tak for din uvurderlige indsats i klubben og tillykke med jubilæet.

Tre gange 60 års jubilæum
Klubben er stiftet i 1940 og kan til næste år fejre 80 års fødselsdag. Tre medlemmer havde 60 års jubilæum – alle tre, nogle der har sat deres præg på Amager Cykle Ring og på dansk cykelsport:

Jørgen Vium Egeberg har haft licens i 32-33 sæsoner i ACR – de “gamle” ryttere har på et eller andet tidspunkt kørt i klasse og felt med Jørgen, som altid var støttende og hjælpsom.

Karl-Jan Heinsvig, æresmedlem, tidligere formand, DCU sekretær og direktør for Vinterbanen i Forum.

Torben Bering tidligere rytter, bestyrelsesmedlem, medstifter af Vinterbanen og ejer af den legendariske restaurant i Forum.

Pokaler 2019

Et udsnit af Task Force, som fik Jubilæumspokalen i 2019 – foto: Dan Reinhardt

Jubilæumspokalen
I år fremhæves vores særlige pokal, som uddeles til en leder, træner eller frivillige for en helt særlig indsats i forhold til klubben.

I 2019 uddeles jubilæumspokalen til nogen som vi sjældent opdager har været på spil, når vi har løb eller andre arrangementer. Men uden deres indsats var der ingen løb.

Jubilæumspokalen gives i år til en homogen, stabil og funktionsdygtig enhed – en klub i klubben af hærdebrede mænd som stiller op til alle arrangementer når man kalder på dem. Det er klubbens “back bone” i forhold til afvikling af løb – de sætter afspærring op, de sørger for podie, trafikskiltning og meget mere – nogen gange inden det bliver lyst andre gange efter det er blevet mørkt igen.

Grethe modtog Motionshjelmen på vegne af sin mand Niels Grove (Niels er også i Task Force) – for hans kamp for at komme tilbage efter styrt – foto: Dan Reinhardt

Det er Task Force vi skal hædre med jubilæumspokalen – det er dem der altid render rundt med arbejdshandskerne på og som fra løb til løb opbygger erfaring, viden og kompetence i at gøre tingene bedst muligt, hurtigst muligt til glæde for os alle sammen i vores egne løb men også for alle andre i cykeldanmark når vi afholder åbne løb.

Task Force

  • Allan Street
  • Brian Kornval
  • Erling Jung
  • Jacob Magaard
  • Mikael Schou
  • Niels Grove
  • Peter Becker
  • Preben Worm Steensgaard
  • Theis Passer Jensen
  • Tim Stokholm
Blomster til Karina, som var “løbsdirektør” for klubbens meget roste “åbne løb” – foto: Dan Reinhardt

Blomster og tak til:
Bente Skov – for at sy nye flag til vores åbne løb, efter de gamle var brændt
Karina Vilhelmsen + Jesper Thiesen – arrangere vores åbne løb
Luffe og Myrna – for at holde lokalerne her, deres indsats på julestue og klubaftener. Samt Luffe’s indsats omkring branden og genopbygning af materielskuret.
Slagter Peter Larsen for fantastisk mad og hjælp til planlægningen.

Der var gang i det store lotteri – foto: Dan Reinhardt

Tak for bidrag til lotteriet:
Amar Cykel Service
Kvickly på Englandsvej
Kongelundsgården
AH-Cykler
Slagter P. E. Larsen – Amagerbrogade
DBC – Cykelbanen

Det endte med at blive en rigtig god og hyggelig rytterfest, som holdt traditionerne i hævd.

Hovedsponsor for Amager Cykle Ring #MLVVS

Foto galleri fra festen (klik på link):
Se alle Dan Reinhardt’s foto’s fra festen: https://photos.app.goo.gl/eRUVHRcffXkrKUsN6

En del af fremtiden for Amager Cykle Ring og måske Dansk Cykelsport – foto: Dan Reinhardt


Her er den samlede oversig over de prestigefyldte og traditionelle pokaler :

PokalModtages fordiModtager
Amager Cykle Ring Stiftet 1940 Klubmestre (Mesteskabsbæltet  Herre –  Linjeløbet)Klubmester Herre LicensChristian Lindquist
Fair Play PokalenFair Play SeniorJesper Thiesen
Heinsvig PokalenBedste Senior ResultatThor Mørup Prødel
ForumpokalenGenerelt bedste Herre Senior rytter Christian Lindquist
Ib Laursen pokalenBedste Old Boys/Veteran præstationSøren Dohn Nilson
A.C.R. JubilæumspokalFormanden bestemmer og uddeler normalt til en leder eller hjælperTask Force
Årets Motionist (MotionshjeImen)Uddeles af MotionsformandenNiels Grove
TEXACO Drenge/Pige pokalenGenerelt bedste drenge/pige/ungdomsrytterEmma Sophia Nielsen
Brian Holm PokalenFair Play drenge/pige/ungdoms rytterJacob Falk Paarup
Amager Cykle Ring Damernes Vandrepokal Udsat 1981Generelt bedste Dame Senior RytterBianca Christiansen
Enkeltstart U11   Skænket af SMC Biler i anledning af Amager Cykle Rings 70 års jubilæum 2010  Valdemar Wagner
Enkeltstart U11P Skænket af SMC Biler Sophia Birkholm Nyegaard
Enkeltstart U13           Skænket af SMC Biler Oscar Juul Brinch
Enkeltstart U13P  Skænket af SMC Biler Sophia Birkholm
Enkeltstart U15 Skænket af SMC Biler Magnus Ritz Fredriksen
Enkeltstart U15P   Skænket af SMC Biler  Mille Bidstrup Petersen
Enkeltstart U17   Skænket af SMC Biler  Vitus Dinesen
Enkeltstart U17P   Skænket af SMC Biler  Laura Auerbach-Lind
Enkeltstart – Dame Junior Skænket af SMC Biler …  Ingen i 2019
Klubmesterskab, linjeløb U11 Ny vandre-pokal Skænket af Jan Nygaard AS i anledning af Amager Cykle Rings 75 års jubilæum 2015. Ingen i 2019
Klubmesterskab, linjeløb U11P Ny vandre-pokal Skænket af Jan Nygaard AS … Stine Waltoft
Klubmesterskab, linjeløb U13   Ny vandre-pokal Skænket af Jan Nygaard AS … Alexander Louis Svenningsen
Klubmesterskab, linjeløb U13P Ny vandre-pokal Skænket af Jan Nygaard AS .. Emma Sophia Nielsen
Klubmesterskab, linjeløb U15   Ny vandre-pokal Skænket af Jan Nygaard AS … Magnus Ritz Fredriksen
Klubmesterskab, linjeløb U15P              
Ny vandre-pokal Skænket af Jan Nygaard AS ….  
Klubmesterskab, linjeløb U17P blev vundet af Nadja Reichel
 Anna Hansen

Se alle Dan Reinhardt’s foto’s fra festen her: https://photos.app.goo.gl/eRUVHRcffXkrKUsN6

Leave a Reply