DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Michelle på “BeNe Ladies Tour” med landsholdet

Michelle på “BeNe Ladies Tour” med landsholdet

Holdet - foto: Carsten Abildtrup Hansen

Det danske landshold, denne weekend – foto: Carsten Abildtrup Hansen

BeNe Ladies Tour, UCI etapeløb for elite kvinder, i Holland og Belgien fra 17. juli – 19. juli 2015

af Michelle Lauge Quaade

I weekenden var jeg af sted med det kvindelige landevejslandshold til et UCI etapeløb over 3 dage, med 4 etaper. Udtagelsen til dette løb var slet ikke noget jeg havde regnet med og jeg blev derfor meget overrasket, da Cathrine Marsal (Landstræner for kvinderne) fortalte mig, at jeg var udtaget til turen. Det var en beslutning hun havde taget efter hun havde set mig køre DM i linjeløb, hvor jeg havde vist god kørsel, offervilje og overblik.

Jeg selv var meget spændt på, at se om jeg overhovedet ville kunne følge med eller om jeg bare blev sat fra start, for lad mig bare være ærlig og sige, at jeg langt fra har haft mulighed for optimal træning i en meget lang periode. Det viste sig dog ret hurtigt på første etape, at jeg slet ikke havde glemt, hvordan man kører i de store felter. På alle etaper var der brostens-stykker hvor det var vigtigt at holde sig fremme for at undgå at blive faget bag styrt og dermed miste tid. Min opgave på alle etaper bestod i at hjælpe og beskytte vores to bedste ryttere, hvor jeg skulle hjælpe med at holde dem fremme og ude af problemer. Derudover ville det være smart hvis jeg kunne køre i et udbrud i starten af løbet.

Philippine – filippinske 17. juli, 78 km

På første etape kom jeg af sted i dagens første seriøse udbrud, men desværre var feltets stærkeste hold, Wiggle-Honda, slet ikke interesseret i at lade et udbrud være ude i lidt tid, så vi blev hentet igen efter en halv times tid. Da jeg igen var i feltet var min opgave resten af dagen af få passet godt på vores bedste ryttere og hjælpe så godt som muligt. Dette gjorde jeg så godt jeg kunne og måtte derfor slippe de sidste 4km, da kræfter var sluppet op for den dag.

foto: Carsten Abildtrup Hansen

foto: Carsten Abildtrup Hansen

2a. etape:Trial Sint-Laureins 18. juli, 6,3 km, tidskørsel  og 2b. etape: Sint-Laureins – Sint-Laureins 18 juli, 101 km, linieløb

Næste dag stod på dobbeltetape med tidskørsel om morgenen og linjeløb om aftenen. Tidskørslen skulle jeg bare trille igennem uden at anstrenge mig, så jeg kunne hjælpe igen til aften-etapen. Efter prologen ligger Camilla Møllebro rigtig godt i klassementet på en 8. plads, og derfor var opgaven nu at sørge for at gøre det så optimalt som muligt for hende. Etapen bød igen på brostens-stykker, hvor det var vigtigt at holde sig fremme. Dette viste sig allerede på første omgang, hvor Camilla og jeg ligger næsten forrest og der sker et styrt lige bag ved os og resten af feltet bliver fanget bagved. Dermed sad vi pludselig i 13-mandsgruppe, som havde 3 minutter ned til resten. Desværre var mange af de andre ryttere i gruppen ikke interesseret i at holde feltet på afstand, da mange af deres hold kammerater var fanget dernede. Derfor kom der samling igen lige inden vi kører ind på brostene igen på 2. omgang. Feltet holder derfra samlet resten af etapen og det ender i en massespurt. Jeg selv blander mig ikke i spurten, da benene er ret trætte efter dagens arbejde.

Foto: Carsten Abildtrup Hansen

Foto: Carsten Abildtrup Hansen

3. etape: Zelzate – Zelzate 19. juli, 115 km, linieløb

Sidste etape havde ligeledes indlagte brostensstykker. Her skulle jeg igen forsøge at hjælpe så meget som muligt, men jeg måtte hurtigt sande, at jeg var meget træt og ikke havde meget at skyde med. Jeg faldt af feltet efter 65km, hvor wiggle-honda havde kørt med meget høj fart hele vejen. Jeg blev meget hurtigt pillet ud af løbet af løbsdirektøren og kunne dermed bare rulle til badet og vente på de andre kom i mål.

Efter sidste etape fortalte Marsal mig, at hun var meget tilfreds med min kørsel, da hun udmærket var klar over min situation med min træning. Jeg selv var også rimeligt imponeret over, hvor godt det faktisk gik de første to dage, og selvfølgelig er jeg træt den sidste dag, da jeg slet ikke er i ordentlig form endnu. Alt i alt var turen et rigtig godt skridt for mig på vejen tilbage ind i toppen a cykelsporten. At blive god kræver tid og det får jeg snart mere af, så jeg ser lyst på femtiden.

Holdet bestod af:

  • 91 Camilla MØLLEBRO PEDERSEN
  • 92 Rikke LØNNE
  • 93 Marie VILMANN
  • 94 Pernille MATHISEN
  • 95 Michelle LAUGE QUAADE, Amager Cykle Ring
  • 96 Cecilie UTTRUP LUDWIG
  • Holdleder Catherine MARSAL

Løbets hjemmeside: http://www.beneladiestour.com/

Leave a Reply