DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Magnus Ritz i Belgien

IBYT – International Belgium Youth Tour 2019

5-7 Juli deltog Magnus Ritz i International Belgian Youth Tour. Løbet er et åbent løb, men var i år også et løb, hvor DCU Distrikt Sjælland havde inviteret 10 ryttere fra U15 og U17 med til at deltage efter en række udtagelseskriterier. Magnus deltog i U14 klassen som den eneste førsteårsrytter der var udtaget.

Holdet boede sammen på en gammel bondegård tæt på alle etaperne.

Solen skinnede over Belgien hele løbet og ruterne var alle fuldstændig lukkede for øvrig trafik. Efter 2. etape nåede hele holdet at se Tour De France feltet komme forbi tæt på Leuven.

Løbet startede med en 3 km prolog på en ekstrem teknisk rute på belgiske betonplader og 2 mindre stigninger på et gammelt nedlagt militærområde. Magnus kørte en flot prolog og blev 5er –  4 sekunder fra sejren og under 1 sekund fra podiet.

Taktikmøde for Distrikt Sjællands holdet

2. etape var et linjeløb på en rute der bød på en lang bakke, smalle markveje, en nedkørsel og en medvindsspurt igennem en lille belgisk by. Det rakte til en 6. plads i en hektisk massespurt og et avancement til en samlet 4. plads i klassementet inden sidste etape.

Kongetapen foregik på en 3,3 km rundstrækning 10 omgange med en hektisk nedkørsel på smalle veje, hvor topfarten nedad var 64 km i timen. I bunden af bakken skulle der drejes næsten 180 grader ind på en 700 meter lang brostensstigning med stigningsprocent op til 21 % og meget dårlige brosten.

Målet inden etapen var at komme på podiet i det samlede klassement.

Magnus ramte som første mand stigningen på første omgang og splittede feltet, hvilket betød, at 6 mand sad i forreste gruppe. Gruppen blev yderligere reduceret på de følgende omgange men desværre slap den gule trøje Axel Van Der Brocke væk i finalen, så Magnus måtte tage til takke med en flot 2. plads, hvilket heldigvis rakte til avancement til en samlet 3. plads i det endelige klassement.

IBYT 2019 Magnus Ritz samlet 3.’er i danske farver, på sin første udlandstur

Det har været en stor positiv oplevelse at prøve at køre cykelløb i Belgien. Nu står den på 10 dages cykelpause inden der bygges op til 2. halvdel af sæsonen.

IBYT 2019 Par. nr. 7 -Magnus Ritz og Theodor Storm

PS: Magnus vandt jo også mini 6-dages løbet i Ballerup i februar – hans makker i par. nr. 7 Theodor Storm, vandt alle 3 etaper i klassen U15 og dermed også samlet vinder. I U17 klassen var det også ryttere fra Distrikt Sjælland som nr. 1 og 2.

Tak til Rasmus Ritz Andersson for tekst og foto’s

#MLVVS

Leave a Reply