DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940

Motion Hold inddeling

Hold inddeling

Vi er mere end 200 motionsryttere i Amager Cykel Ring. Derfor har vi mange hold med forskellige niveauer.

Her er vores hold:

  • Begynder
  • Dame 3
  • Dame 2
  • Dame 1
  • Herre 3
  • Herre 2
  • Herre 1
  • Interval
  • MTB

Begynder:

Kaptajn; Flemming Thomsen.

April til og med September:

Vores begynder hold er for ryttere der kan køre på cykel men aldrig kørt i grupper. Vi træner i sikker kørsel når man kører i grupper. Det kræver en fortrolighed at ligge så tæt på hinanden, så det starter vi med. Vi træner køre teknik, parade kørsel, rulleskifte, lynlås og lærer at køre to og to og herefter skifte til en og en, så vi hurtigt vil fylde mindre på vejene når der kommer biler. Der vil også blive lidt interval kørsel og fartleg undervejs. Dette gøres for at styrke musklerne, give bedre kondition og blive hurtigere. Når man er fortrolig med hold/gruppe kørsel, kan man rykke videre til et af de andre hold.

 Marts og oktober:

Vi kører på Tonseren mandag.

November til og med Februar:

I vinter månederne er der ikke fast træning for Begynder.

 

foto: Jesper Skovbølle

Dame 1:

Kaptajn; Georg Morsing.

April til og med September:

For øvede kvindelige motionister. Det forventes at du behersker din racercykel, har erfaring med kørsel i grupper, og kan holde en høj fart ved transportkørsel i gruppe i længere tid. Vi træner tirsdag, torsdag og søndag 60-100 KM afhængig af årstid og ugedag. Træningen er optimeret til udholdenhed og fart for deltagelse i længere motionsløb eller Sommercup. Vi har typisk 2-4 intervaller med bakker og spurt pr træning. Vi kører sammen med Herre Hold 3, men med et separat kvindehold.

Marts og oktober:

Vi kører på Tonseren tirsdag og torsdag. Søndag kører vi fra Bellahøj.

November til og med Februar:

I vinter månederne er der ikke fast træning for Dame Motion 1, men man kan køre med Herre 3 om søndagen fra Bellahøj.

 

Dame 2:

Kaptajn; Jens S. Poulsen, løjtnanter; Gitte Skou Burkhardt og Grethe Grove.

April til og med September:

For kvinder, der har kendskab til regler og tegngivning samt erfaring med kørsel på racercykel i grupper. Det forventes at du kan køre med et pænt tempo ved gruppekørsel i længere tid. Vi træner 50-60 KM pr træningsaften tirsdag og torsdag på Amager. Vi træner sammen i grupper på 6-8 personer med intervalkørsel, spurt, fartøvelser og tekniktræning, men også med tid til social kørsel to og to. Der er mulighed for længere ture på udvalgte søndage fra Bellahøj på 60-80 KM og tekniktræning på udvalgte søndage på Amager.                       

Marts og oktober:

Vi kører på Tonseren tirsdag og torsdag.

November til og med Februar:

I vinter månederne er der ikke fast træning for Dame Motion 2.

 

Dame 3:

Kaptajn; Flemming Thomsen

April til og med September:

For kvinder der ønsker cykeltræning for at holde sig i form, køre sammen med andre til træning og på ture. På dette hold træner vi regler og tegngivning samt kørsel i gruppe ved moderat tempo. Vi kører mandag og torsdag på Amager sammen med begynderholdet. Der køres 45-55 KM pr træningsaften.

Marts og oktober:

Vi kører på Tonseren mandag.

November til og med Februar:

I vinter månederne er der ikke fast træning for Dame Motion 3.

 

Herre 1 & 2:

Kaptajn; Michael Helsgaun, løjtnanter; Henrik Petersen, Leif G. Hansen og Niels Grove.

April til og med September:

For Motionister med rutine i at køre i felter under træning og løb med en form, der tillader kørsel med hård intensitet i op til 60 min og høj gennemsnitsfart over 1-4 timer. Teknikken er på plads i din færden og du kender de skrevne og uskrevne regler for et effektivt aktivitetsforløb. Der inddeles efter styrke i grupper af 5-8 personer med en erfaren Kaptajn og/eller Løjtnant for hver gruppe. Denne styre gruppen undervejs i intervallerne, således at alle får den optimale udbytte af træningen. Grupperne følges ud og hjem med henblik på at hjælpe hinanden undervejs, hvorved de stærkeste tager det længste træk.

Vi træner nord/vest for København 75–125 KM afhængig af årstid og ugedag med et opvarmningsinterval på vej ud af byen, to til tre intervaller undervejs på 5–20 KM pr interval og afrulning gennem byen på vejen hjem. En gang pr måned tilstræbes det at køre en længere tur 125–200 KM, hvor der udelukkende køres to og to uden intervaller.

Marts og oktober:

Vi kører på Tonseren 4-5 omgange med opvarmning, interval med bl.a. rulleskift og/evt. suppleret med VO2Max intervaller.

Træningen i marts er ment som forberedelse til sæsonen, mens oktober mere er den sidste krampetrækning/motivationsholder evt. med henblik på deltagelse i Alpetramp på Fyn.

Søndagene er i marts med stigende distance/intervalmængde mens turene i oktober er vedligeholdsture.

November til og med Februar:

Vi kører på vintercykler med ture på 60-90 km.

Intervallerne er stærkt begrænset men rulleskift trænes dog stadig for afvekslingen skyld.

Deltagerantallet er normalt ikke så stort hvorved niveauinddeling er svært. Derfor må der især her tages hensyn til den enkeltes styrke under træningen.

 

Herre 3:

Kaptajn; Theis Passer.

April til og med September:

For motionister, som ønsker at forøge sin kapacitet og hastighed i forhold til et begynderhold. Herre 3 er det hold du skal køre på når du starter med at køre lange ture nordpå. Din kaptajn vil vurdere din styrke og eventuelt sende dig videre til et hurtigere hold. Vi efterlader ikke nogen rytter på ruten, og alle skal have en god oplevelse. Træningen er lagt an på at du kan deltage i længere motionsløb eller Sommercup. Vi laver intervaltræning omkring 15% af tiden og mellem 2-4 intervaller. Vi forventer at teknikken er på plads i din færden og du kender de skrevne og uskrevne regler for et effektivt aktivitetsforløb. Der inddeles efter styrke i grupper af 5-8 personer med en erfaren rytter for hver gruppe. Rytteren styrer gruppen undervejs i intervallerne, således at alle får den optimale udbytte af træningen. Grupperne følges ud og hjem med henblik på at hjælpe hinanden undervejs, hvorved de stærkeste tager det længste træk.

Vi træner nord/vest for København 60–100 KM afhængig af årstid og ugedag med et opvarmningsinterval på vej ud af byen og to til tre intervaller undervejs på 5–20 KM pr interval. Turene varieres fra gang til gang og terrænet forsøges udnyttet, f.eks. til bakkekørsel. Afrulning gennem byen på vejen hjem.

Marts og oktober:

Vi kører på Tonseren tirsdag og torsdag og fra Bellahøj om søndagen.

November til og med Februar:

Vi kører fra Bellahøj om søndagen.

 

Interval:

Kaptajner; Jørgen Burkhardt og Martin Eriksen.

April til og med September:

Denne træning henvender sig til ryttere, som vil træne kort og effektivt på og omkring Amager. Træningen er for alle ryttere, der er indstillet på max puls i et par timer og foregår i små grupper, som er niveau inddelt. Der er næsten ingen transport stykker men der er dog et par puste og opsamlings pauser. Træningen er tilrettelagt af vores kaptajner i samarbejde med firmaet Power Perfection, som også står for vores Licens træning og for vores Licens rytteres individuelle trænings programmer.

Marts og oktober:

Træningen for intervalholdet er indstillet fra og med august måned 2017.

November til og med Februar:

I vinter månederne er der ikke fast træning for Interval holdet.

MTB:

Kaptajner Tim Stokholm og Mikael Schou.

April til og med September:

Her ligger MTB træningen stille. Dog vil der være dage, hvor vi via opslag på hjemmeside og facebook; tager i skoven.

Marts:

I marts måned kører vi MTB om lørdagen.

Oktober til og med Februar:

Fra oktober til og med februar træner vi tirsdag, torsdag og lørdag. MTB træningen er for alle klubbens medlemmer og kan køres på en MTB eller en Cross cykel. Træningen er et vinter tilbud og skal vedligeholde eller fremme konditionen samt forbedre rytterens teknik på sporet i skoven, så det bliver en sikker og sjov oplevelse. Tirsdag og torsdag aften trænes der med intervaller på og omkring Kalvebod Fælled, 50-60 KM. Lørdags træningen køres på single track på Fællederne eller i skoven, hvor vi også har teknik træning. Man kan deltage uanset teknisk niveau.

 


Læse mere her: