DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Film og middag: Moon Rider – Kør til du dør

Film og middag: Moon Rider – Kør til du dør

Spændende cykelarrangement med film: ‘Moon Rider – Kør til du dør’ samt middag og debat med Daniel Dencik og Matti Breschel.

Lørdag den 11. november kan du opleve filmen ’Moon Rider – Kør til du dør’ og møde den prisvindende filminstruktør Daniel Dencik samt cykelrytter Matti Breschel, til en personlig samtale om cykelsportens ekstreme karakter. Vi inviterer indenfor til filmvisning og gourmetmiddag i selskab med disse to store personligheder. Arrangementet er et samarbejde mellem Dinner & Docs, Kultur- og Idrætshuset Prismen og restaurant Øens Spisested.

Rasmus Quaade i filmen Moonrider

Et hjerteskærende portræt

Cykelsport er en ulykkelig, ubesvaret forelskelse – skriver Daniel Dencik i sin nye bog ’Sportshjerte’, der omhandler cykelsportens fysiske og følelsesmæssige ekstremer. Cykelsportens yderligheder udforskes også i filmen ’Moon Rider’, der følger den unge Rasmus Quaade og hans kamp for at blive professionel cykelrytter.

Rasmus har en krop skabt til cykling, men hans sind holder ham tilbage. Den unge cykelrytters tanker om livet og døden er hans største modstander i kampen om at udleve sin drøm om at blive verdensmester i enkeltstart. Med hudløs ærlighed lukker Rasmus os ind i sin verden, hvor vi møder både tvivlen, frygten og dødsdriften, men også euforien ved at være blandt de ypperste i verden. Det er et hjerteskærende portræt af et kæmpe sportstalents ekstreme og ensomme liv.

Ny film om cykling på vej

Cykelsportens ekstreme karakter optager stadig Dencik, der derfor rejser rundt i Europa lige nu og følger professionelle cykelryttere i forbindelse med hans nye film, som er baseret på ’Sportshjerte’. Daniel Dencik har modtaget en række film- og litteraturpriser for sine værker – blandt andet Nat & Dags Københavnerpris for Årets bedste litteratur samt en Robert-nominering for bedste klipper. Vi har som noget helt unikt denne dag også Matti Breschel med os, en cykelrytter som kender touren og det professionelle cirkus indefra og som kan give os en helt speciel indsigt i drømmene, ofrene og ensomheden.

Mød Matti Brechel  efter filmen

Film, debat og gourmet

Dinner & Docs er et nyt filminitiativ, der  kombinerer gode madoplevelser med udfordrende dokumentarfilm og intime møder med filmskabere. Den lokale restaurant, Øens Spisested, og chefkok Yngve Fobian serverer en lækker 3-retters menu til arrangementet. Under middagen åbnes der op for debat med filminstruktøren og cykelrytter Matti Breschel. Her har publikum rig mulighed for at interagere og samtale med instruktør, rytter og hinanden. Dencik har desuden lovet at læse uddrag fra sin nye bog ‘Sportshjerte’.

Program:

  • 13:00 Velkomst og appetizers
  • 13:15 Filmvisning: ‘Moon Rider – Kør til du dør’
  • 14:45 Middag og debat med Daniel Dencik og Matti Breschel.
  • 18:00 Tak for idag.

Pris: 250 kr. inkl. appetizers, film, debat og 3-retters menu.

Prismen ligger Holmbladsgade 71, 2300 København S

Find din billet på Billetto.dk og læs mere på Elkfilm.dk eller Prismen.kk.dk.

Leave a Reply