DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Enkeltstart ved OL i San Marino

Enkeltstart ved OL i San Marino

Af Anton Elfarsson, Team ACR-FBL elite powered by Integra

Nu er jeg kommet hjem til Danmark igen, efter en uge i San Marino hvor jeg deltog i Games of the Small States of Europe sammen med det Islandske landshold. Som jeg skrev i den tidligere blogpost, så blev der kørt mountainbike løb i fredags og enkeltstart i lørdags. Til begge løb spillede varmen en stor rolle. Vores mountainbikere havde det virkelig svært, når temperaturen kom over 30 grader inde i skoven, men vores hjælpere prøvede at køle dem ned med isvand på forskellige steder på ruten.

Vores mountainbikere havde det virkelig svært, når temperaturen kom over 30 grader inde i skoven

Ruten var meget teknisk svær med med stejle bakker og nedkørsler. Hos pigerne nappede Erla Sigurlaug en bronzemedalje for Island. Hos herrerne sad Ingvar Omarsson (som bor og træner i Danmark) på 4. pladsen hele løbet, men var super uheldig og punkterede på begge hjul på sidste omgang, og mistede dermed sin plads.

Om lørdagen skulle der køres enkeltstart. Der blev kørt på samme rute som til linjeløbet, og vi havde været nede for at kigge den igennem en ekstra gang på vores enkeltstartscykler. Ruten var kort (kun 16.5 km) men da temperaturen igen var over 30 grader, blev det alligevel en hård dag. Det hele bliver bare lidt hårdere, når man ikke er vant til at køre i så varmt vejr. Pulsen går meget hurtigt op, og det er svært at holde de watt, som man er vant til at køre. Under opvarmningen kørte jeg med et vådt håndklæde på overkroppen, som blev kølet ned med isvand hvert 5-10 minut.

Efter lidt snak med Rasmus Bøgh Wallin fra Power Perfection (som styrer min træning), havde vi besluttet at jeg skulle lægge ud på ca. 385-390 watt, og så se om jeg kunne øge den lidt på anden halvdel af enkeltstarten. Jeg blev dog grebet af stemningen, og lavede den begynderfejl at lægge for hårdt ud. Jeg kørte derfor de første 8 minutter som var lille smule nedad på 400-405 watt. Når jeg så kom til vendepunktet – og skulle til at køre op ad igen – kunne jeg allerede mærke at det havde været for meget. Jeg gik derfor lidt kold og endte på 386 w i gennemsnit. Ikke så slemt, men ville nok have kørt en bedre tid, hvis jeg havde pacet den bedre. Jeg endte som den bedste Islænding på 7. pladsen, 30s fra vinderen og 15s fra 3. pladsen. Hos kvinderne kom min holdkammerat  Ágústa Edda på 4. pladsen, 1,5 sekunder efter 3. pladsen, ugens skuffelse. Om aftenen var der så afslutningsceremoni og fest, før vi skulle med bus til lufthavnen kl. 02 om natten.

Anton med sin tt-maskine

Small Nation Games var den første officielle landsholdsopgave siden Island kom ind i UCI. Vi har i de sidste måneder fået meget hjælp fra UCI, været på træningslejr i deres hovedkvarter i Schweiz, og blevet vejledet af deres trænere som også var med i San Marino. Cykling er en lille sport i Island, som er vokset meget i popularitet de sidste år. Nu glæder jeg mig til at køre løb i Denmark igen med ACR-FBL Elite – Integra Advokater, men vi kører 2 UCI løb næste weekend. Jeg kommer ud af denne landsholdsopgave meget motiveret og håber på at blive udvalgt til næste opgave som bliver EM i Herning, hvor jeg jo er på hjemmebane J

Leave a Reply