DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > Amagerrytter deltager i OL (for små nationer)

Amagerrytter deltager i OL (for små nationer)

Hej, jeg hedder Anton og jeg kører til dagligt for Amagers A-team “ACR-FBL Elite Powered by Integra advokater”. Denne uge deltager jeg dog i Games of the small states of Europe  i San Marino sammen med det islandske landshold . Legene bliver afholdt hvert andet år og er en slags mini-olympiske lege, hvor de små nationer har mulighed for at vinde nogle medaljer:-)

Det Islandske landshold med Anton yderst til venstre

De deltagende nationer er Andorra, Cypern, Island, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Monaco, Montenegro og San Marino og der bliver konkurreret i mange forskellige sportsgrene, bl.a. atletik, svømning, skydning og beachvolley! Det er en super fed oplevelse at være afsted med landsholdet og følge de andre islandske atleter og lære nye mennesker at kende.

Vi er 13 cykelryttere, 7 mænd og 6 kvinder hvoraf fleste deltager i flere end en disciplin. Jeg kørte landevejsløb i tirsdags og skal køre enkeltstart på lørdag.

Legenes hjemmeside https://www.sanmarino2017.sm/

Det Islandske cykelforbunds facebook side bliver opdateret løbende med billeder og live videoer. https://www.facebook.com/hjolreidasambandislands/?fref=ts

Vi har også en snapchat adgang hvor vi deler ting og sager fra legene. Brugernavnet er ICECYCLINGTEAM

Fra åbningshøjtidligheden

Vi ankom sent søndag, og mandag var der åbningsceremoni som jeg desværre måtte springe over da landevejsløbet allerede var tidligt tirsdag morgen.

Vi nåede at kigge på ruten i mandags, så vi vidste hvor man skulle holde sig til. Der blev kørt 6 omgang på 17 km, kun 100 km i det hele men den høje varme (30-34 grader) sørgede for et hårdt løb. Der var 40 mand til start, Island havde 4 mand på startlisten. Som den mest erfarne rytter på teamet tog jeg rollen som kaptajn, og prøvede at hjælpe mine holdkammerater med at sidde godt fremme, og passe på at vi kom med i de ryk og udbrud der var. Det gik egentlig bedre end jeg havde forventet, og vi sad godt fremme og var med i de fleste forsøg. Vi mistede dog lige det mest afgørende ryk, hvor 3 mænd kom af sted på 4. omgang, stærke ryttere fra Monaco, San Marino og Andorra. Efter lidt kaos nede i feltet hvor ingen tog ansvar og forspringet kom op på 2 minutter, valgte vi at sætte os frem med 3 mænd sammen med Luxembourg, mens vi sparede vores sprinter, Óskar Ómarsson til finalen hvis det ville lykkes at indhente udbrudet. Efter et stort stykke arbejde af teamet hentede vi udbruddet 500 m før mål og fik afleveret  Óskar i ca 4-5 position med 300m til mål. Uheldigvis blev Óskar lukket inde af en anden rytter i spurten og blev derfor nummer 6. Vinderen blev Pit Leyder fra Luxembourg, der kører for Leopard Pro Cycling. Et godt resultat for Island som en lille cykelnation, men på samme tid lidt skuffende, fordi vi med lidt mere held, ligeså godt kunne have været landet på en podieplacering. Men teamet arbejdede virkelig godt sammen, så i det hele er jeg meget tilfreds og stolt af mine holdkammerater.

Hos kvinderne tog Erla Sigurlaug en sølvmedalje for Island, da hun vandt hovedfeltets spurt på en super sej måde!

I dag har vi brugt dagen på at samle og indstille vores TT cykler, jeg kører enkeltstart på lørdag og nogle af mine holdkammerater kører MTB løb på fredag på en meget fed rute i skoven.

 

Links til artikler i en islands avis

http://www.mbl.is/sport/frettir/2017/05/30/oskar_sjotti_i_gotuhjolreidum_2/

http://www.mbl.is/sport/frettir/2017/05/30/erla_hreppti_silfrid/

legenes hjemmeside

https://www.sanmarino2017.sm/

 

1 Response

  1. Pingback : Enkeltstart ved OL i San Marino – Amager Cykle Ring

Leave a Reply