DRENGE/PIGER · MÆND/KVINDER · 9-90 ÅR · HYGGE · MOTION · KONKURRENCE · ELITE · FÆLLES TURE · KLUBAFTEN · TRÆNING · LØB I IND- & UDLAND · 1940
Home > Alle medlemmer > 80 år og stadig ung

Det skete i disse dage (1. august 1940) for 80 år siden, at Amager Cykle Club blev stiftet. Det foregik på en generalforsamling på Cafe Våren.

Initiativet til klubbens stiftelse kom fra en håndfuld cykelryttere, som samledes efter træningsturene i en konfektureforretning ved Sundby Remise.

I 1940 var Danmark besat af tyske tropper – her 80 år senere, er vi ramt af endnu en verdensomspændende krise, nemlig Covid-19. For første gang i historien har vi på dette tidspunkt af året, ikke kørt indledningsløb eller noget rigtigt cykelløb endnu. Der ser heldigvis ud til at ske noget, de nærmeste dage, når sæsonen indledes med Randers Bikeweek (6. – 9. august).

Havde grundlæggerne af klubben mon forestillet sig hvad klubben har udviklet sig til og sat sit præg på dansk og international cykelsport. Vi håber de, i deres himmel, er stolte af klubben og det store arbejde der ydes.

En af klubbens første klubtrøjer – som snart kan købes (her herremodellen)

Køb klubbens “originale” cykeltrøje

Selve fejringen af jubilæet er udskudt til senere på året, men bestyrelsen har besluttet i anledning af jubilæet, at “genudgive” en af klubbens originale klubtrøjer – det bliver muligt at bestille denne cykeltrøje, i moderne stoffer og snit; men med de originale farver. Der kommer link til bestilling af trøjen i løbet af kort tid.

Klubtrøjen, som snart kan købes (her vist bagfra i kvindemodel).

I 1964 blev klubben fusioneret med CK1960 og hedder herefter Amager Cykle Ring. Læs mere om klubben her:

Klubbens annonce fra i årshæftet “Cykle-Jul” fra 1943

Leave a Reply